Annons:

Mullali avgjorde tillknäppt och tätt derby:

Flamur Mullali visade vägen för SK Lojal i derbyt mot IF Hebe. Foto: Ossian Mathiasson

Mullali avgjorde tillknäppt och tätt derby: "Mitt jobb"

Kommunderbyt mellan SK Lojal och IF Hebe blev en tät och chansfattig historia. Ett nickmål av Flamur Mullali var det enda publiken fick se i målväg.
– Det är mitt jobb att göra mål, säger målskytten efter 1–0-viktorian.

Annons:

Två lag i poängbehov möttes på Ekensved på söndagskvällen och publiken fick se en match som till stora delar var väldigt chansfattig och tillknäppt.  

Det var ändå Lojal som fick sjunga segersång i omklädningsrummet efter 1–0 mot Hebe. Målet kom redan efter drygt tio minuters spel när den notoriske målgöraren Flamur Mullali nickskarvade in Kastriot Jasharis frispark. 

– Det var riktigt skönt och viktigt att det kom så tidigt. Vi kunde spela lugnare och behövde inte stressa fram någonting, säger Flamur Mullali. 

Drömläge för Ström

Ju längre halvleken led desto mer tog Hebe över utan att skapa några riktigt heta chanser om man bortser från Jesper Ströms drömläge efter 20 minuter. Den duktige yttermittfältaren blev helt ren med Lojals målvakt Ahmed Allo men skottet gick utanför ramen.

Hebe fortsatte att trycka tillbaka Lojal även i upptakten i andra men lagets problem var matchen igenom att man saknade spets och skärpa framåt. 

Efter den tunga starten på andra halvlek jämnade Lojal ut spelet och i 67:e minuten blev Flamur Mullali helt ren med Viktor Lockström men skottet gick en bit utanför. 

"Ingenting mer att förlora"

Men hans tidiga mål räckte för att Lojal skulle ta andra trepoängaren i division 5. 

– Jag tycker att vi kämpade på bra hela matchen. Vi behövde tre poäng efter en tung start, nu har vi ingenting mer att förlora. Vi måste kämpa på, fortsätta så här och vinna varje match, säger Flamur Mullali. 

Sebasthian Svensson, spelande tränare i IF Hebe, var lagets bäste spelare från sin mittbacksposition. Det var det offensiva spelet som bråkade för de vitklädda denna kväll. 

– Vi har en del halvchanser men inga jätteklara målchanser. Det har väl inte de heller förutom vid målet som inte får komma till. Det är egentligen inte en chans som de gör mål på. Det är tungt att förlora, säger Sebasthian Svensson. 

"Ett genomgående problem"

Det tidiga baklängesmålet var tungt för Hebe som inte var med från start. Efter det tyckte ”Basse” att man steppade upp.

– Det finns nog en hel del nervositet hos våra unga killar. Vi blev tagna av stundens allvar under första kvarten, sen insåg de nog att de inte mötte några övermänniskor. Tyvärr har det varit ett genomgående problem, att vi har varit alldeles för låga första kvarten. Många spelare har mycket fotboll i sig, det gäller att vi får ut det. 

Det var Hebes fjärde förlust på fem matcher och nu ligger de näst sist i femman. 

– För varje vecka som går och vi förlorar matcher så blir det tuffare, det är ingen hemlighet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt