Annons:

Stark vändning av Djursdala – Henriksson hjälte

Ricky Gustafsson, Simon Henriksson och Simon Lennartsson gjorde målen när Djursdala vände 0–2 till 3–2 mot SK Lojal. Foto: Djursdala SK

Stark vändning av Djursdala – Henriksson hjälte

Djursdala vände 0–2-underläge till seger med 3–2 borta mot SK Lojal. I slutminuterna nickade Simon Henriksson in segermålet.
– Det kändes hela tiden som att vi skulle ha den här segern, säger DSK-tränaren Patrik Nilsson.

Annons:

Stärkta av förra helgens derbyseger mot Hebe var det Lojal som gick fram till 2–0 efter drygt 30 minuters spel. Bröderna Ardijan och Armend Mahmutaj gjorde varsitt mål och hemmatränaren fick se sitt lag följa matchplanen fullt ut innan man tappade allt. 

– Efter 2–0 började vi tro att vi hade vunnit matchen. Det är helt sjukt, jag vet inte vad som händer. Vi hade typ allt under de första 35 minuterna men sedan började vi dutta på bollen och gav dem lägen, säger Viktor Gimolli. 

Sent avgörande mål

Strax före halvtid reducerade Simon Lennartsson till 1–2 och det var ett psykologiskt viktigt mål för gästerna som öste på framåt efter paus. 

– I paus kom vi överens om att vi skulle fortsätta att lägga bollar bakom deras backlinje. Deras spelare jobbade inte hemåt så mycket, säger Patrik Nilsson. 

I minut 70 kvitterade Ricky Gustafsson till 2–2 och i 85:e minuten nickade Simon Henriksson in Lukas Fridells inlägg fram till 3–2. 

– Den här segern är så skön, mycket skönare än att vinna en match med 3–0. Vi fick verkligen kämpa oss igenom detta och det kändes hela tiden som att vi skulle ha den här segern, säger Patrik Nilsson och fortsätter:

– Extra kul att det är Simon (Henriksson) som avgör. Han har varit het på träningarna på sistone och är verkligen på gång, säger Nilsson.

Tungt i Lojal-lägret

I hemmalägret var det dystert efter att ha tappat en solklar ledning till förlust.

– Jag hade aldrig kunnat tro att vi skulle förlora detta efter att jag sett de första 35 minuterna, jag hade kunnat hylla varenda spelare efter 35 minuter. Deras reducering gav dem anledning att kämpa vidare i andra medan vi lät dem styra och vända på matchen. Jag är missnöjd med vår insats efter 2–0-målet, säger Gimolli. 

Bäst i Djursdala var Albin Isaksson och Michael Karlsson. Även Patrik Larsson gjorde ett piggt inhopp. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt