Annons:

Lade av – nu gör målvakten comeback i HFK:s toppmatch

Joacim Johansson gör comeback mellan stolparna när Hultsfreds FK möter Hossmo BK i dag. Foto: Linus Johansson

Lade av – nu gör målvakten comeback i HFK:s toppmatch

Joacim Johansson lade av efter förra säsongen. I lördagens match mot serieledande Hossmo BK gör han comeback.
– Han har tränat med laget i några veckor och jag känner att det är dags att ge honom chansen, säger tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Efter säsongens slut 2017 la han fotbollshandskarna och karriären på hyllan. 

Nu är Joacim Johansson tillbaka i Hultsfreds FK igen. 

Den 29-årige målvakten började träna med laget för några veckor sedan och till lördagens hemmamatch mot Hossmo BK har Jerker Einarsson gett honom förtroendet. David Tegberger, som har stått alla matcher så här långt, förpassas till bänken.

– ”Kakan” (Joacim Johansson) vill börja spela igen och tränat på bra i några veckor. Det känns bra att vi har två så bra målvakter och nu vill jag ge honom chansen, säger Jerker Einarsson. 

Brödrakampen uteblir

Jämfört med förra fredagens derby mot Tuna kan HFK mönstra exakt samma lag förutom att Filip Ingemarsson saknas på grund av avstängning. Det innebär att anfallaren missar mötet med sin bror Erik Ingemarsson, mittback i Hossmo. 

Ingemarssons plats i anfallet tas av allrounde Tobias Nilsson, som har spelat på mittfältet de senaste tre matcherna och tränat flitigt. 

– Ja, det är min tanke. Jag känner att han är mest lik ”Fille”, det är två spelare som kan komma ner i banan, hålla i bollen och ge oss längre anfall. ”Tobbe” är så spelskicklig och nyttig på flera positioner och visat vad han kan på sistone. Han är med på ett annat sätt nu när han tränar för fullt, tidigare var han mest en resursspelare, säger Jerker Einarsson. 

Viktig period för HFK

Eftermiddagens match är av nyckelkaraktär då fjärdeplacerade HFK ligger två poäng bakom serieledande Hossmo. 

– Det gäller att vara med från start och att vi spelar vårt spel. Vi får inte låta motståndarna komma och bestämma på vår hemmaplan. Vi har fem matcher kvar innan sommaruppehållet och två av dem är egentligen höstmatcher så det gäller att vi är med nu. Det blir färre matcher i höst. Vil vi vara med i höst så måste vi ta jobbet och slita för varandra i varje match, säger Einarsson. 

Poängmässigt är HFK med i toppen men målproduktionen och spelet finns det mer att hämta av, enligt Einarsson: 

– Vi har skapat lägen för att vinna alla matcher så här långt och jag tycker att vi kunde ha haft fler poäng än vad vi har. Vi borde ha gjort 30 procent fler mål, vi har åkt dit på grund av det i flera matcher, säger han. 

Fakta

Så startar HFK i eftermiddag: Joacim Johansson – Kevin Olsson, Piere Fransson, Alexander Gustafsson, Ludvig Strömbom – John Svensson, Christopher Einarsson. Sebastian Strömbom, Oscar Karlsson – Albert Johansson och Tobias Nilsson. 

Bänken: David Tegberger, Charlie Olsson, Robin Gunnarsson, Martin Johansson och Meris Hasanbegovic. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt