Annons:

HFK-ANFALLARENS MAKALÖSA DAG: BLEV FEMMÅLSSKYTT

Albert Johansson blev femmålsskytt i Hultsfreds 7-0-seger. Foto: Linus Johansson

HFK-ANFALLARENS MAKALÖSA DAG: BLEV FEMMÅLSSKYTT

Inför matchen mot Ängö hade Hultsfreds Albert Johansson gjort elva mål i division fyra. Nu är han uppe i 16 stycken. HFK vann med hela 7-0 på klassiska Fredriksskans.
– Vi är jättenöjda, skrattar HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Albert Johansson inledde målskyttet redan i den tredje minuten och innan den första halvleken hade han gjort ytterligare ett mål fram till 3-0. Däremellan höll sig John Svensson framme och satte 2-0-målet.

– Vi började matchen dåligt, men fick ett tidigt mål och sen kom 2-0 efter knappt 20 minuter. Även om vi inte spelade särskilt bra skapade Ängö i stort sett ingenting. I halvtid tog vi ett snack och fick mer kontroll efter det. Vi pratade också om att hålla nollan och det lyckades vi ju med efter bra slit över hela planen, säger Jerker Einarsson.

Tre raka mål

I den andra halvleken utökade Martin Johansson till 4-0 innan Albert Johansson bjöd på sitt tredje, fjärde och femte mål i matchen.

– Han är riktigt målfarlig och jobbar alltid hårt inne i boxen. Sen har han turen att ha ”Fille” (Filip Ingemarsson) jämte sig som tar mycket av uppspelsfasen. ”Fille” var nästan värd att göra fem mål också.

HFK vann alltså med 7-0 och är fortsatt en poäng bakom serieledande Pukeberg.

Blev utvisad

Värt att notera från matchen i övrigt är att Hultsfreds försvarsspelare Alexander Gustafsson drog på sig en utvisning vid ställningen 5-0.

– Det första gula kortet kom efter en löpduell där det var axel mot axel och båda snubblade. Det andra såg jag inte riktigt så det kan jag inte uttala mig om, säger Jerker Einarsson.

Charlie Olsson, Sebastian Strömbom, Filip Ingemarsson och Albert Johansson lyftes fram efter utklassningssegern.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt