Annons:

John och Oskar ska skrika Sverige till ett VM-mirakel i kväll: ”Får gåshud när jag tänker på det”

John Svensson och Oskar Nilsson är två av flera tusen svenska fans som ska försöka skrika Sverige till ett mirakel mot Tyskland på lördagskvällen. Foto: Privat

John och Oskar ska skrika Sverige till ett VM-mirakel i kväll: ”Får gåshud när jag tänker på det”

Det svenska fotbollslandslaget har ett berg att bestiga i kväll. Bakom sig kommer de att ha en gul vägg. Framför sig en regerande världsmästare som är satt under stenhård press.
– Det går inte att uppleva en större glädje än att slå ut Tyskland ur ett VM, säger Oskar Nilsson från Målilla, som är en av flera tusen svenska supportrar som kommer att se matchen på plats.

Annons:

Minst 5 000 svenska supportrar beräknas se VM-matchen mellan Sverige och Tyskland på plats i ryska Adler, som ligger precis utanför Sotji. Två av dem är Oskar Nilsson från Målilla och John Svensson från Hultsfred.

Tillsammans med tre polare från Dalarna, som de träffade under U21-EM förra sommaren, har de varit på plats i Adler sedan i tisdags kväll.

– Vädret är kanon och alla här är jättetrevliga. Går man med en svensk tröja kommer det fram ryssar och vill ta kort hela tiden, säger Oskar Nilsson och skrattar.

”Större mirakel har skett”

Målet med resan är lördagskvällens VM-gruppspelsmatch mellan Sverige och Tyskland.

– Man åkte hit med tanken att Sverige kommer förlora med 5-0. Sen har man i bakhuvudet att större mirakel än att Sverige ska besegra Tyskland faktiskt har skett, säger Oskar Nilsson.

Att åka till Ryssland för ett VM-äventyr var självklart för både Oskar Nilsson och John Svensson.

– Det var aldrig något alternativ att inte åka. Sverige är i VM för första gången på tolv år. Senast de spelade VM satt jag på en camping på Öland och tittade, den här gången ville jag vara på plats, säger Oskar Nilsson.

”Var grymt skönt”

Sedan de kom till Ryssland har de varit på flera aktiviteter för svenska fans.

– I kväll (läs: torsdag) ska de svenska fansen samlas på en bar här, där lär det vara ett jäkla tryck. Och i morgon (läs: fredag) är det poolparty och midsommarfirande.

När Sverige tog den mycket viktiga 1-0-segern mot Sydkorea i måndags satt Oskar och John i Målilla och tittade med flera vänner.

– Klart att det var grymt skönt. Första tio minuterna tänkte man ju ”vad in i helvete är det här?”, men sen tog Sverige över mer och mer.

Hur tror du att stämningen blir på lördag?

– Gode gud... När nationalsången drar igång kommer man nästan börja gråta. Det är ju det man stått och längtat efter på jobbet. Jag får gåshud bara jag tänker på det, säger Oskar Nilsson.

Och känslan om Sverige slår ut Tyskland?

– Jag sa till morsan innan vi åkte hit att huvudsaken är att vi kommer fram. Skulle vi mot all förmodan slå Tyskland så kan jag dö lycklig. Det låter lite hemskt kanske, skrattar Målillakillen innan han tillägger:

– Det går inte att uppleva en större glädje än att slå ut Tyskland ur ett VM.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt