MARDRÖM FÖR SVERIGE – TYSKLAND AVGJORDE I SLUTMINUTEN

Sverige var på väg mot en bragdartad poäng mot Tyskland. Men i den 95:e minuten avgjorde Toni Kroos med en mycket vacker frispark.

Sverige spelade oerhört lågt den inledande kvarten mot den enorma fotbollsnationen Tyskland, men fick något mer att säga till om under den sista halvtimmen i första. Ola Toivonen passade också på att elegant lobba in 1-0 bakom Manuel Neuer i den 32:a minuten.

Svenskarna gick till pausvila med 1-0 – och hade vid den tidpunkten ett drömläge i den på förhand mycket svåra gruppen.

Nästan direkt i den andra halvleken utjämnade Marco Reus, men Sverige höll tyskarna förvånansvärt långt borta från superchanser. I slutdelen åkte också Jerome Boateng på sitt andra gula – och Sveriges poängchanser såg omedelbart betydligt bättre ut.

Sverige hade också ett antal fina kontringslägen att till och med göra 2-1, men i den absoluta slutminuten drog Jimmy Durmaz på sig en onödig frispark strax utanför eget straffområde. Toni Kroos stod för en fantastisk frispark och dödade Sveriges poängchanser helt.

Nu räcker det för Sverige att vinna mot Mexiko för att ta sig vidare på deras bekostnad. Förlorar Tyskland mot Sydkorea räcker det med oavgjort mot mexikanerna.

Sverige spelar sin avslutande gruppspelsmatch på onsdag.

Fotnot: I den ursprungliga texten stod det att det krävdes tvåmålsseger mot Mexiko, en uppgift som vi tog från Sportbladet och TV4. Men det räcker för Sverige att vinna matchen.