Annons:

Ny nolla för ”Jocke” när Hultsfreds FK vann igen

HFK-keepern Joacim Johansson höll nollan för andra matchen i rad. Foto: Jakob Karlsson

Ny nolla för ”Jocke” när Hultsfreds FK vann igen

Hultsfreds FK tog tre nya poäng hemma mot Västerviks FF i kväll. Comebackande målvakten Joacim Johansson höll nollan för andra matchen i rad.
– Han är stabil, berömmer tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Joacim Johansson skulle inte spela i år – men nu är han tillbaka på fotbollsplanen. I dag höll han sin andra nolla på sina tre matcher.

– Han ger ett lugn i backlinjen och tar det mesta som går bakom vår backlinje och snackar mycket. Han är stabil, säger Jerker Einarsson.

Viktigt ledningsmål

I kväll hade inte Johansson extremt mycket att göra även om derbyt mellan Hultsfred och Västervik var jämnt långa stunder. HFK var dock lite vassare offensivt och fick det viktiga 1–0-målet strax före paus. Målet gjordes av Albert Johansson efter en stolpretur på Filip Ingemarssons skott.

Målet var Johanssons 17:e för säsongen och faktum är att han därmed gjort fler än hela Västerviks FF. 

– Det var en tuff match, men jag tycker att vi är starkare fysiskt. Västervik är helt okej och gör inte bort sig. Jag tycker att vi har koll på dem och de har inga direkta farligheter.

”Full rulle hela tiden”

Västervik inledde bäst i andra halvlek och hade ett fåtal heta kvitteringschanser. Hultsfred höll dock undan och när Robin Gunnarsson nickade in 2–0 med kvarten kvar var segern klar. Kort dessförinnan hade VFF-kaptenen Johan Lundin blivit utvisad.

– I det läget söker vi trean i stället och det är väl det som jag tycker är negativt i dag. Vi har haft problem med det hela säsongen och ska vi ta klivet upp måste vi variera oss mer och kunna vila lite med bollen. Nu är det full rulle hela tiden, säger Einarssons om var nöjd med den viktiga segern.

– Senast vann vi med 7–0 och gick runt och gnällde på varandra. I dag är vi positiva och då blir det lättare att spela fotboll.

Einarsson var nöjd med hela laget, men ansåg att Johansson stack ut lite extra.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt