Annons:

Formstarkt Hultsfred jagar ny seger – trio saknas

Ludwig Strömbom är avstängd när Hultsfred möter Kalmar Södra. Foto: Jakob Karlsson

Formstarkt Hultsfred jagar ny seger – trio saknas

Hultsfreds FK har slagit rot i division 4-tabellens topp. De är obesegrade i de sex senaste matcherna – och i morgon eftermiddag väntar hemmamatch mot Kalmar Södra IF.
– Vi har inte förlorat på hemmaplan än och det ska vi inte göra heller, säger tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Hultsfreds form i division 4 är mycket stark och i senaste omgången blev det en säker 2–0-seger hemma mot Västerviks FF.

Det var andra raka matchen som de höll nollan i och Jerker Einarsson, tränare i HFK, öser beröm över målvakten Joacim Johansson och försvarsspelarna. 

– Vi känner oss mycket trygga med ”Kakan” (Joacim Johansson), han snackar hela tiden och det märks att han har rutinen och spelat högre upp i seriesystemet. I de två senaste matcherna har Charlie (Olsson) startat och han har spelat väldigt bra, säger Jerker Einarsson.  

"Tar alla lag i serien"

I morgon eftermiddag väntar Kalmar Södra IF på hemmaplan och det är det första laget som HFK möter när serien vänder. 

När lagen möttes i premiären var det Kalmar Södra som vann trots att de blev rejält tillbakatryckta av Hultsfred. 

– De gjorde 1–0 på oss, sen bombarderade vi mot deras mål. Då spelade vi på konstgräs och det studsade kanske annorlunda. Vi vann den efterföljande matchen och jag är inte orolig för att vi inte ska skapa chanser, säger han. 

Han är riktigt nöjd med hur hans lag har spelat den senaste tiden. 

– Ja, absolut. Är vi laddade och har samma uppladdning och arbetsinsats som tidigare så tar vi alla lag i serien. Vi har slagit topplag som Hossmo och Pukeberg, de har varit bättre vissa stunder men vi är ivriga och har malt ner dem, säger Einarsson. 

Starka hemma på Knektavallen

På hemmaplan är de starka och där har det blivit fyra segrar och två kryss. 

– Vi har inte förlorat på hemmaplan än och det ska vi inte göra heller. Där hittar vi alltid taggningen och jobbar 100 procent, säger han. 

Vad krävs för seger?

– Att vi lägger ner samma slit och jobb som vi har gjort på sistone. Vi måste ligga rätt och försöka hålla nollan igen.

Trio saknas i morgon

Även i den här matchen är Alexander Gustafsson avstängd, han fick två matchers avstängning efter det röda kortet mot Ängö. 

Ludwig Strömbom är avstängd i denna match och Oscar Karlsson skadade foten i förra matchen och saknas. Robin Gunnarsson går in som vänsterback medan John Svensson går in som högerytter. På bänken blir det en ungdomlig touch.

– När vi har en del spelare borta så har vi inte samma bredd men det är unga killar på väg framåt. Det är viktigt för de att vara med i a-laget, säger han. 

Värt att notera är även att klubbens sponsorer bjuder på fri entré i en så kallade enkronasmatch. 

Fakta

Startelvan: Joacim Johansson – Charlie Olsson, Kevin Olsson, Pierre Fransson, Robin Gunnarsson – John Svensson, Christopher Einarsson, Sebastian Strömbom, Martin Johansson – Albert Johansson, Filip Ingemarsson. 

Bänken: Joel Wiger, Meris Hasangegovic, Alexander Bragstad, Simon Lindahl och Amir Tresnjic. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt