Annons:

Ny seger för HFK – höll nollan för tredje matchen i rad

Hultsfreds keeper Joacim Johansson höll nollan ännu en gång när HFK vann. Foto: Jakob Karlsson

Ny seger för HFK – höll nollan för tredje matchen i rad

Hultsfreds FK avslutade säsongen storstilat. Trots att det fanns en del att önska av spelet tog man en säker 3–0-seger hemma mot Kalmar Södra i dag.
– Att hålla nollan är det man vill, säger tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Joacim ”Kakan” Johansson fortsätter att imponera i sin comeback. I dag höll han nollan för tredje gången på sina fyra spelade matcher. Ett sanslöst facit förstås.

– ”Kakan” var med bra i dag också och nu har vi hållit nollan i tre raka matcher, det är det man vill som tränare, säger Jerker Einarsson.

 Hafsigt spel

Topplaget Hultsfred fick inte riktigt spelet att stämma i dag, men segern var klart rättvis. Trots hafsigt spel skapade man många chanser. Efter ribbskott och brända frilägen satte Albert Johansson sitt 18:e mål för säsongen strax före paus.

– Vi slog bort för många bollar, men vi skapade många chanser än. Det var lite stressigt spel och jag tycker att vi ska kunna hålla i det lite bättre.

 Satte frispark från långt håll

1–0 stod sig en bit in i matchen. Även om Kalmar inte var ofarliga kändes Hultsfred stabila och släppte till få chanser. Spiken i kistan kom när John Svensson tryckte in en frispark från 30 meter.

– Det var ett hårt skott med knorr på förstastolpen, så det var ganska snyggt.

Robin Gunnarsson fyllde på med 3–0 och fick beröm av Einarsson

– Det är extra kul att han gjorde mål, han visar att han är het och vill spela. Han fick starta i dag och gjorde en bra insats.

Einarsson lyfte fram det yngre gardet med nämnde Gunnarsson, Charlie Olsson och Meris Hasanbegovic. Bäst på plan var dock Joacim Johansson och Pierre Fransson.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt