Annons:

VM-febern är på kokpunkten i Sverige – ”Tröjorna är helt slut överallt”

VM-febern är på kokpunkten i Sverige, vilket bland annat märks på Intersport i Vimmerby där Christoffer Lätt jobbar. Foto: Linus Johansson

VM-febern är på kokpunkten i Sverige – ”Tröjorna är helt slut överallt”

VM-febern är på kokpunkten i hela Sverige. Det märks inte minst på försäljningen i sportbutikerna.
– Matchtröjorna är helt slut överallt, i hela Sverige. Vi sålde vår sista tröja samma dag som åttondelsfinalen spelades, säger Christoffer Lätt på Intersport i Vimmerby.

Annons:

Sveriges framfart i fotbolls-VM i Ryssland har chockat en hel fotbollsvärld. I Sverige är VM-febern på kokpunkten inför lördagens kvartsfinal mot England. Det märks inte minst på försäljningen av egentligen allt som är gult på Intersport.

– Vi har sålt väldigt bra. Det är riktigt kul för så brukar det faktiskt inte vara. Jag har jobbat under ganska många mästerskap och det brukar finnas väldigt mycket tröjor kvar, säger Christoffer Lätt.

Sista såldes i tisdags

Det som folk främst är ute efter är den officiella svenska matchtröjan. Den som inte redan har köpt någon sådan kan glömma att kunna göra det. Den är nämligen helt slut, inte bara i Vimmerby utan i hela landet.

– De är helt slut precis överallt. Och då pratar vi i hela Sverige, såväl på Intersport som Stadium och hos Adidas. Den sista matchtröjan hos oss, som satt på skyltdockan, sålde vi i tisdags, samma dag som Sverige spelade åttondelsfinal. Det är verkligen en rejäl hype.

När har den stora försäljningen varit?

– Den har egentligen varit ganska jämnt fördelad. Många medvetna köpte till och med några veckor innan VM. I det läget såg det inte ut som att det någonsin skulle ta slut på tröjor. Sen har det rullat på bra efter första matchen i takt med att Sveriges segrar har rullat in.

Fåtal t-shirts kvar

Men om man nu verkligen vill hitta en gul tröja till kvartsfinalen mot England, vad gör man då? På Intersport i Vimmerby finns det fortfarande några t-shirts kvar, men då handlar det nästan uteslutande om en t-shirt där Sverige är skrivet på ryska.

– Vi har lite t-shirts kvar, men de kommer också att ta slut. Vi har haft meterhöga högar med tröjor på borden, men nu är det bara ett fåtal tröjor kvar. Sen har vi kvar en långärmad tröja och även träningskollektionen, men där är det också bara långärmat. Samtliga t-shirts i träningskollektionen är också slut. Utöver det finns det bara babykit kvar.

Är det fortfarande många som kommer in och vill handla en matchtröja?

– Det kommer in folk hela tiden. Och när det inte finns några matchtröjor köper de t-shirts istället. Men som sagt, de är i stort sett också slut. Många ringer också. I onsdags ringde det folk som ville köpa tröjor hela morgonen. Jag vet inte var de var ifrån, men jag upplevde att det var folk från olika platser i landet, säger Christoffer Lätt.

”På en helt sjuk nivå”

Christoffer Lätt själv är imponerad av Sveriges insats.

– Det här hade jag inte trott. Jag trodde att det skulle bli väldigt svårt, men jag är inte förvånad över att spelet har sett så bra ut. Känslan var väl att det motståndet vi mött skulle lyckas lösa oss. Jag är väldigt imponerad av laget och så är jag ju förespråkare av den gamla attitydfotbollen och Sveriges insats i VM är ett bevis på att det funkar.

Hur tror du att det går mot England?

– Jag har aldrig tyckt att England är riktigt bra och tror att vi slår dem. Det blir svårt för England att bräcka den mentalitet som Sverige har nu, de vill vinna till vilket pris som helst. Psyket i laget just nu är på en helt sjuk nivå, säger Christoffer Lätt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt