Annons:

”Basse” lämnar på egen begäran: ”Flera aspekter som spelar in”

Sebasthian Svensson har gjort sitt i IF Hebe. Foto: Ossian Mathiasson

”Basse” lämnar på egen begäran: ”Flera aspekter som spelar in”

IF Hebe står helt utan tränare sedan spelande huvudtränaren Sebasthian Svensson lämnat sitt uppdrag med omedelbar verkan.
– Det är ett beslut som har växt fram under en längre period, säger den avgående tränaren.

Annons:

Det var under ett möte med IF Hebe på måndagskvällen som Sebasthian Svensson meddelade sitt beslut att han lämnar Silverdalsklubben. 

– Ibland behöver man se till det personliga och så här långt har inte säsongen fallit väl ut för varken mig eller för klubben.  Det är inget beslut som jag har fattat de två senaste dagarna utan jag har gått runt och grubblat under flera månader. Resultaten har inte varit bra och det finns flera aspekter som spelar in, säger Sebasthian Svensson till DV/DH. 

"Tar det personligt"

Han är glad för att Hebe valde att satsa på honom i en ny roll som tränare men det blev verkligen inte som han hade föreställt sig när han skrev på i vintras.

– Nej, det finns en gräns för hur långt det kan gå. Målet var att utveckla spelarna och just nu känner jag att jag inte kan utveckla de vidare med tanke på hur förutsättningarna var på slutet med den dåliga träningsnärvaron. Oavsiktligt så tänker man att man borde ha gjort något annorlunda och tar det personligt när det egentligen kanske inte är så, säger han. 

Han menar att det syns att det var hans första tränaruppdrag. 

– Jag har kanske inte den mentala biten att bita ihop när det är jobbigt och viker ner mig. Hade jag haft mer innanför västen hade jag kanske kunnat vända på det, säger han. 

"Vill få tillbaka glädjen"

Trots att laget har haft en mycket tung vårsäsong tror ”Basse” att laget kan lösa nytt kontrakt. 

– Ja, det finns potential i laget. Får man bara gruppen att dra åt samma håll så kommer fler spelare spela på en högre nivå än vad de gjorde i våras, säger han. 

Vad händer nu?

– Jag ska ta det lugnt, njuta av semestern och överleva värmen, säger han och skrattar till. 

– I framtiden vet jag inte. Det är tränarbiten jag vill satsa på och jag kan säkert spela fotboll ett par år till. 

Kan det bli spel i en annan klubb redan till hösten?

– Det är inte helt omöjligt men det är inte prio ett att hitta en ny klubb. Jag vill få tillbaka glädjen till fotbollen. 

Hur har tiden i Hebe påverkat dig?

– Jag hoppas att det har gett mig erfarenhet som jag kan ha nytta av framöver. Man måste gå på några törnar för att ta nästa kliv framåt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt