Annons:

Klar seger för HFK:

Filip Ingemarsson var bäst i HFK i segermatchen. Foto: Ossian Mathiasson

Klar seger för HFK: "Kan lägga i en högre växel"

Hultsfreds FK saknade fyra spelare. Ändå vann laget komfortabelt hemma mot Smedby BoIK.
– Det är glädjande, även om det blir svårt att ta ut en startelva till nästa match, säger tränaren Jerker Einarsson efter 3-1-segern.

Annons:

HFK började riktigt bra i höstpremiären mot Smedby. 

– Första tio ser vi väldigt bra ut, vi spelar mycket fötter och trots att deras backlinje stod högt fortsätter vi att spela efter backen. Efter de första tio går vi ned oss lite och de får 1-0, men då replikerar vi direkt, säger Jerker Einarsson.

Albert Johansson hittade förstås nätet igen och bröstade in 1-1. 

– Vi kände att vi kunde lägga in en högre växel, men det har vi känt hela året. Första halvlek var ingen höjdare, vi vet att vi kan mer.

Ändå hann Filip Ingemarsson frisparksskjuta in 2-1 för de grönvita. Med kvarten kvar kom 3-1 genom Martin Johansson.

– I andra rullar vi och slår inte så mycket långt. Vi gör bra ifrån oss, men det är ingen kanonmatch. Smedby börjar slå långt och vi vet att vi kan bättre. 

"Glädjande, men också svårt"

HFK saknade två spelare på grund av avstängning, en spelare var bortrest och nyförvärvet Sebasthian Svensson Sabel var inte spelklar.

– Riktigt skönt att vinna, för det här var första gången vi var sargade och hade många nyckelspelare borta. Men vi vet att killarna på sidan också är starka och det var kul att de fick hoppa in och visa vad de går för. 

Prestationerna gör det svårt för Jerker Einarsson.

– Nästa match är alla tillgängliga. Det är glädjande, men blir svårt också. Det ingen som kommer in och bara tar en plats, det blir tufft att ta ut en startelva. 

Meris Hasanbegovic och Filip Ingemarsson fick extra beröm.

– "Fille" gjorde det riktigt bra, han skapar lägen åt de andra hela tiden och har ett stort lugn. Får han tio bollar, så gör han något bra med bollen åtta gånger.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt