Annons:

HFK på jakt efter förstaplatsen – ”Basse” med i truppen

Sebasthian Svensson finns med på bänken när Hultsfred möter Färjestaden på bortaplan.

HFK på jakt efter förstaplatsen – ”Basse” med i truppen

I nuläget verkar det som att två lag gör upp om seriesegern i den östra division fyra-serien. Pukeberg har ett litet övertag, men Hultsfred är bara en poäng bakom.
– Pukeberg verkar vinna sina matcher och då får vi se till att göra det också, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

14 matcher in i serien står Pukeberg på 33 poäng och Hultsfred på 32. Hossmo är trea, sex poäng från serieledning, men har en match mer spelad än toppduon.

– I inledningen av serien var det ju ganska jämnt hela vägen i tabellen. Men nu har topp fem-lagen mött varandra en del och det har blivit lite kryssmatcher. Då kan det gå rätt fort i tabellen när man vinner sina matcher, som vi och Pukeberg har gjort. Det känns skönt att ha lite andrum till tredjeplatsen. Men allt kan hända, det är åtta matcher kvar, säger Jerker Einarsson. 

Släppte in sent mål

I kväll möter Hultsfred mittenlaget Färjestaden på bortaplan.

– Vi kryssade mot dem hemma efter att ha släppt in ett sent mål så vi har lite revansch att utkräva. Färjestaden är inte dåliga på något sätt, men de spelar en ganska enkel fotboll. Jag tycker att det är en match vi ska vinna.

Jämfört med senast får Hultsfred tillbaka Kevin Olsson och Alexander Gustafsson. Charlie Olsson har varit sjuk i veckan och finns inte med i matchtruppen.

Skyttekungen Albert Johansson har haft vissa besvär med en fot och byttes ut senast.

– Det ska inte vara någon fara, han kommer att följa med till Öland, säger Jerker Einarsson.

”Basse” med i truppen

Värt att notera i övrigt är att Sebasthian Svensson, som anslöt från Hebe under sommaruppehållet, gör debut. Han inleder på bänken.

– Det är förstås trevligt att få in en sån kille i slutdelen av serien och spetsa till det lite extra. Men han får kriga sig till en plats som alla andra, säger Einarsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt