Annons:

Mardrömskväll för HFK – tappade tre poäng och nio plusmål

Filip Ingemarsson blev utvisad i Hultsfreds förlustmatch i kväll. Foto: Linus Johansson

Mardrömskväll för HFK – tappade tre poäng och nio plusmål

Det blev en riktig mardrömskväll för Hultsfreds FK. Laget förlorade bortamatchen mot Färjestaden med 2-1. Samtidigt mosade serieledande Pukeberg Påryd med 8-0.
– Kommer vi inte upp i nivå vinner vi inte matcherna, suckar HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Pukeberg och Hultsfred hade gjort ett rejält ryck i tabelltoppen inför kvällens matcher. Där tappade HFK tre poäng och nio plusmål på Pukeberg och är nu fyra poäng från serieledning.

– Känslan är väl att Färjestaden är fel lag att förlora mot. Men kommer man inte upp i nivå blir alla lag i den här serien ganska tuffa att slå. Vi hade många lägen, fler än Färjestaden, men fick inte in bollen, säger Jerker Einarsson. 

Rött kort för Ingemarsson

Hemmalaget tog ledningen med 1-0 efter 24 minuters spel och det resultatet stod sig den första halvleken ut.

En bit in i den andra halvleken drog Filip Ingemarsson på sig sitt andra gula kort och fick lämna planen. Strax därefter utökade Färjestaden till 2-0. Christopher Einarsson reducerade sedan till 2-1 med ett fåtal minuter kvar av matchen.

– Vi slog långbollar, försökte skapa chanser och kampade. Bollen dansade på mållinjen några gånger, men vi kom inte närmare än 2-1. Det ska sägas att planen inte var av någon bra kvalité och det blev mycket felpass. Vi vann inte det fysiska spelet och var inte där riktigt, säger Jerker Einarsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt