Annons:

HFK FÖLL STORT I SERIEFINALEN: ”MÅSTE HÄNDA NÅGOT OFATTBART”

Hultsfreds tränarduo har en del att fundera på efter ytterligare en förlust.

HFK FÖLL STORT I SERIEFINALEN: ”MÅSTE HÄNDA NÅGOT OFATTBART”

Hultsfreds FK räckte inte till i seriefinalen i division fyra borta mot Pukeberg. Till slut blev det förlust med 3-0 och nu har HFK sju poäng upp till förstaplatsen.
– Seriesegern kan vi sluta sikta på, säger tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Hultsfred startade annars matchen helt okej.

– Det började bra och planen vi hade funkade stundtals. Sen visade Pukeberg prov på tålamod. De vågade hålla i bollen och rulla lite och när de hade rullat runt tappade vi räkningen och då funkade inte den höga pressen, säger Jerker Einarsson.

Hemmalaget gjorde både 1-0 och 2-0 innan paus.

– Vid det första målet halkade vår spelare vid bortre stolpen och deras spelare kom helt ren och kunde trycka in bollen. Det andra målet kom efter en misstänkt offside.

”Förlorade mot ett bättre lag”

HFK höjde sig i den andra halvleken, men med 20 minuter kvar att spela kom 3-0 efter en spelvändning.

– Stundtals tycker jag att vi hotade dem, men när vi vann boll på mitten var vi inte tillräckligt fokuserade. Grabbarna ville något, men Pukeberg visade större mod och mer skicklighet i anfallsspelet. De hotade vår backlinje hela tiden. Vi förlorade mot ett bättre lag, det är inte mycket att säga om i dag, säger Jerker Einarsson. 

”Inte nattsvart”

Hultsfred är fortsatt tvåa i tabellen, men har nu hela sju poäng upp till Pukeberg. Trean Hossmo har en match mindre spelad och går förbi HFK vid seger i morgon.

Är seriesegern körd?

– Seriesegern kan vi sluta sikta på. Ska vi ta den måste det hända något ofattbart. Pukeberg är i stort sett ett division tre-lag.

Förlusten var Hultsfreds tredje raka.

– Men det är inte nattsvart utan vi får kriga på för andraplatsen, säger Jerker Einarsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt