Annons:

HFK gav sig själva chansen:

Filip Ingemarsson gjorde ett snyggt frisparksmål i andra halvlek och var en av HFK:s bästa spelare. Foto: Ossian Mathiasson

HFK gav sig själva chansen: "Kommer dit med framgång"

Hultsfreds FK hakar på i toppen och IFK Tunas kamp i botten fortsätter. Det är summeringen efter HFK:s 7–3-seger på Tunhamra.
– Vi bjuder på minst fem mål. Det är så synd, säger Tunatränaren Peter Hellenstierna.

Annons:

Hultsfred fick en drömstart och ledde med 2­–0 efter två minuter och gick till halvtidsvila med 3–0. 

De som trodde att målkalaset skulle komma av sig hade helt fel. 

Hultsfred gjorde ytterligare tre mål fram till 6–0 inom loppet av tio minuter i början av andra halvlek. 

Viktig match nästa helg

Tuna snyggade till siffrorna någorlunda och målkalaset slutade 7–3. Det innebär att Hultsfred bröt sin fyra matcher långa svit utan seger och har en mycket betydelsefull match borta mot Hossmo BK nästa helg. Hossmo har just nu hand om kvalplatsen till division 3 men HFK ligger endast en poäng efter.  

– Det ska bli intressant. Vi kommer dit med både framgång och medgång. Vi får leva på den här segern i veckan, säger Jerker Einarsson. 

Jämfört med hur laget har spelat på sistone var det en klar uppryckning och kalasstarten med två snabba mål gav laget arbetsro. 

– Ibland blir det så där, vissa matcher löser sig själv på något sätt. Vi fick två tidiga mål och man kan tappa fokus efter det men det gjorde vi inte. Vi gjorde det rätt och lätt för oss, säger Jerker Einarsson. 

Var det någon spelmässig detalj som fungerade extra bra?

– Det känns som att vändningen kom i andra halvlek mot Påryd, då började vi springa och löpa för varandra. Vi slog bollar bakom backlinjen och det var vad vi skulle koncentrera oss på i dag. Fortsätter man lägga bollar bakom backlinjen så får man oftast en yta där man kan spela upp på fötter och då får man ett mer varierat spel. Vi visste att vi kan det långa spelet och att det funkar. Det är kanske inte så roligt men så spelar man även i Premier League och allsvenskan, säger han.

"Lilla julafton för HFK"

Peter Hellenstierna, tränare i Tuna, tyckte att lagets insats var svag sett över 90 minuter. Starten påverkade dock en hel del. 

– Vad ska man säga? Man trodde först att det var slut på en minut men så var det inte riktigt. Vi fick börja i en tung uppförsbacke där vi släppte in två mål som vi bjöd på, säger Peter Hellenstierna och fortsätter:

– Vi släpper in sju mål och fem är bjudningar rent ut sagt. Det är vi som spelar fast oss och de ställer om. Det var lilla julafton för HFK. Så kan man inte bete sig, då får man stryk. 

"Reagerar inte längre på det"

Tuna skapade dock en del chanser och hade fyra-fem ramträffar på 90 minuter. 

– Så har det varit hela säsongen, så det är inget konstigt. Jag reagerar inte längre på det. Det är där de tar så det är inte så mycket att säga om det. Det är trist att vi inte kan bjuda upp bättre, säger han. 

Vad säger du om ditt lags försvarsarbete över hela banan?

– I dag var vi oerhört naiva. Vi bjöd på alldeles för mycket, det har vi inte gjort i alla matcher. När vi kliver fram och tappar boll så ställer Hultsfred om och då ser det ut som att tio man går hem. Det är inte riktigt hela sanningen. Det tar ett tag att stanna, och sen ska du hem och spelarna försöker, säger han.

Tuna ligger fyra poäng före Kalmar Södra och Kalmar AIK, som ligger på negativ kvalplats respektive nedflyttning, med tre matcher kvar på programmet.

– Läget är oförändrat. Det kan bli tufft, vi kan inte ta ut något i förskott. Vi kan bara jobba på och ta nästa match.

HFK:s centrallinje stack ut

Bäst i Tuna var den inhoppande målvakten Tobias Thuresson, som fick ersätta Mikael Karlsson vid ställningen 0–3. 

– Det är inget lätt läge att komma in i och han gör sitt bästa, säger Hellenstierna. 

Flera spelare imponerade i HFK och Einarsson ville lyfta fram centrallinjen med mittbacken Sebasthian Svensson, innermittfältarna Sebastian Strömbom och Christopher Einarsson och anfallarna Albert Johansson och Filip Ingemarsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt