Annons:

Viktig HFK-spelare har brutit foten – säsongen är över

Säsongen är över för Pierre Fransson som bröt boten i matchen mot Påryd. Foto: Ossian Mathiasson

Viktig HFK-spelare har brutit foten – säsongen är över

Pierre Fransson kan inte spela någon mer fotboll denna säsong. Den tongivande Hultsfreds FK-backen bröt foten i förra matchen mot IFK Påryd och går runt i gips.

Annons:

Hultsfred körde över ett håglöst IFK Tuna med 7–3 på lördagen och har god chans att ta kvalplatsen till division 3 från Hossmo BK när det återstår tre seriematcher. 

Serietvåan Hossmo tappade två viktiga poäng mot Smedby och det skiljer en ynka poäng mellan lagen som möts i nästa omgång. 

Fransson borta säsongen ut

Nu kommer ett bakslag för Hultsfreds FK inför slutspurten i division 4. Pierre Fransson bröt foten under matchen mot Påryd och missar nu resten av säsongen. 

– Han fick en smäll mot ena foten och det visade sig att den var bruten. Han är gipsad och borta för resten av säsongen, säger tränaren Jerker Einarsson. 

Hur tungt är det för er?

– Det är jäkligt tråkigt. Han har varit en ledande figur i backlinjen och tillfört ett stort lugn. När han klev av mot Påryd satte vi ner ”Basse” (Sebasthian Svensson) som mittback och det har fungerat bra. ”Basse” sköter snacket, följer med i löpningarna och har bra blick för spelet. Det syns att han har spelat högre upp i seriesystemet, säger han.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt