Annons:

HFK i viktig kamp om kvalplatsen – ”Bara positiva tankar”

Hultsfreds FK och Albert Johansson verkar ha hittat rätt igen. I dag spelar laget en måstematch i kampen om kvalplatsen till division tre. Foto: Linus Johansson

HFK i viktig kamp om kvalplatsen – ”Bara positiva tankar”

7-3-segern mot IFK Tuna har gett Hultsfreds FK nytt hopp i kampen om kvalplatsen till division tre. I dag möter HFK värsta rivalen om kvalplatsen, Hossmo, på bortaplan.
– Det är bara positiva tankar inför matchen, säger skyttekungen Albert Johansson.

Annons:

Efter att Hultsfred startat höstsäsongen med en seger mot Smedby följde man upp med tre förluster och ett kryss. Det gjorde att laget tappade chansen på serieseger i division fyra.

– Våra insatser under hösten har väl varit lite sisådär. Efter matchen mot Smedby vet jag inte riktigt vad som hände. Vi försökte få till det, men det ville sig inte riktigt. Även ett lag i grymt bra form kan få formsvackor så det var bara att fortsätta tro på det vi gör, säger Albert Johansson.

”Grymt skön känsla”

Förra veckan kom ett helt nödvändigt trendbrott när HFK besegrade IFK Tuna med 7-3 på bortaplan.

– Det var en grymt skön känsla efter matchen. Vi behövde tre pinnar och tog hem dem med bravur. Det känns skönt att få komma till Hossmo med lite självförtroende.

Dagens match mot Hossmo blir av största vikt för båda lagen. Hossmo står i skrivande stund på 37 poäng och HFK på 36. Ett av lagen lär kvalspela till division tre i höst.

– Det är bara positiva tankar inför matchen. Vi vill såklart plocka med oss tre pinnar till Hultsfred. Med lite ödmjukhet kommer vi nog kunna fixa det. 

Satte fyra mål

Albert Johansson själv har haft problem med målskyttet under hösten. Mot Tuna lossnade det även för honom med fyra fullträffar. HFK-spelaren toppar seriens skytteliga med sina 26 mål.

– Det är svårt att få igång målskyttet och sätta dit lägena när man inte har självförtroendet på topp efter ett par plattmatcher. Men kämpar vi för det, som mot Tuna, så kommer målskyttet igång igen. Ett helt lag, från målvakt till anfallare, måste fungera, säger Albert Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt