Annons:

MÅLILLA TILLBAKA I DIVISION FEM EFTER DERBYSEGER

Målilla GoIF är tillbaka i division fem efter att ha besegrat VSGF/JAIK med 2-1 på hemmaplan i dag. Foto: Linus Johansson

MÅLILLA TILLBAKA I DIVISION FEM EFTER DERBYSEGER

Det blev bara en säsong i division sex för Målilla GoIF. Efter 2-1 hemma mot VSGF/JAIK i dag står det klart att rödvitt är tillbaka i femman nästa år.
– Det var pricken över i:et att få säkra avancemanget här hemma och dessutom i ett derby, säger Målillatränaren Nicklas Karlsson Hägg med ett brett leende.

Annons:

Förra säsongen gjorde Målilla knappt något annat än att förlora i division fem. I år har de helt vänt den trenden och efter 16 av 18 matcher har laget ännu inte förlorat någon match i sexan. Efter 2-1 i derbyt mot VSGF/JAIK i dag står det klart att Målilla åter för spela division fem-fotboll nästa säsong.

– Det känns väldigt bra och hela laget ska ha en eloge. Det är inte lätt att vända en sådan trend som vi hade förra året. Hamnar man i division sex finns risken att man blir kvar där väldigt länge, säger Nicklas Karlsson Hägg.

”Tyngda av stundens allvar"

Det var dock långt ifrån en enkel seger Målilla tog mot kvaljagande VSGF/JAIK. Bortalaget tog ledningen i den första halvleken och kunde ha utökat sin ledning innan paus.

– I första halvlek var vi tyngda av stundens allvar, det var helt handlingsförlamat. Då var de bättre än oss och vi får nästan vara glada att det bara stod 0-1 i paus.

Vad sa ni i paus?

– Att vi skulle släppa på handbromsen. Vi hade ingen press på oss i dag egentligen utan hade haft fler chanser att säkra seriesegern.

Inget beslut om framtiden

I den andra halvleken kvitterade Mikael Hammarquist tidigt till 1-1. Hammarquist var sedan den som klev fram och gjorde det matchavgörande 2-1-målet.

– Vi tog oss samman och fick ett tidigt mål som gav oss energi. Det var starkt av grabbarna att vända det här. Det är små marginaler och i dag hade vi dem på vår sida. VSGF/JAIK hade någon boll i ribban och det var farligt några gånger på slutet, säger Nicklas Karlsson Hägg.

Tar du en ny chans som tränare i division fem nästa säsong?

– Det har jag inte tagit beslut om och inte fått någon fråga om heller så det vet jag inte, skrattar Målillatränaren.

Och nu blir det fest för att fira seriesegern?

– Det är nog risk för det...

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt