Annons:

Strömbom ville ta upp HFK i trean – nu kan han vara förlorad

Ludwig Strömboms dröm om att föra upp Hultsfreds FK i division 3 gick varken via direktuppflyttning eller kval. Nu kan han vara förlorad för HFK. Foto: Ossian Mathiasson

Strömbom ville ta upp HFK i trean – nu kan han vara förlorad

Ludwig Strömbom ville inget annat än att föra upp Hultsfreds FK i division 3. Det blev varken uppflyttning eller kvalspel och hans besvikelse var påtaglig.
– Jag ville gå upp. Det var därför jag inte gick till Vimmerby, säger Ludwig Strömbom.

Annons:

Vid sommaruppehållet talade allt för att Hultsfreds FK skulle slåss om seriesegern i division 4. 

Efter flera förluster i rad tappade laget toppkänningen och det blev i stället en kamp om kvalplatsen. 
Inför helgens säsongsavslutning fanns chansen att knipa kvalplatsen vid seger mot Västerviks FF samtidigt som 
Ängö besegrade Hossmo, som låg två poäng före HFK. 

Ett uddlöst och stundtals temposvagt HFK klarade inte av sin uppgift och missade kvalplatsen. 

– Vi har inte tagit match för match och fokuserat på vår egen insats i de senaste matcherna. Det har varit för mycket fokus på kvalplatsen och just nu är allt så förtvivlat tråkigt, sa Ludwig Strömbom nedstämt efter nederlaget. 

"Därför gick jag inte till VIF"

Hultsfred kom inte upp i samma nivå som de har hållit tidigare under säsongen och hade problem att skapa tryck framåt. Västervik gjorde 1–0 i första halvlek, höll ifrån och sänkte HFK:s drömmar. 

– Tråkigt att avsluta säsongen på det viset. Det var tungt att vi hade två så bra spelare som Albert (Johansson) och Filip (Ingemarsson) borta. Det ger oss en trygghet men jag tycker faktiskt att vi kunna klara denna match ändå. Västervik var bra och vek inte ner sig men det gjorde vi. Vi gick på knäna och orkade inte stå upp så det är tråkigt. Det var det här med att gå upp som jag ville göra, säger han.

Inför säsongen fanns han på division 3-klubben Vimmerby IF:s radar och tränade med båda klubbarna innan han fattade beslutet att stanna kvar i HFK. 

– Jag ville gå upp med HFK. Det var därför jag inte gick till Vimmerby. När vi tappade nio raka poäng i början av hösten blev det tufft, säger han. 

VIF eller HFK?

Vad som händer till nästa säsong är osäkert men det blir spel i antingen Hultsfred eller Vimmerby. 

– Ja, så är det. Något annat finns inte. Vimmerby IF är helt klart aktuellt. Vi får se vad vi får in för spelare i HFK och vad de får in för spelare, säger han och fortsätter:

– Jag vill inte tänka så mycket på valet nu till en början. Säsongen är slut och jag ska försöka slappna av och tänka över mitt beslut.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt