Annons:

  • Spelade nyckelroll i kvalet – nu lägger hon av: ”Känner mig klar”

    Caroline Phalén väljer att avsluta sin fotbollskarriär efter Hultsfreds FK:s avancemang till division 2. Foto: Ossian Mathiasson

  • Spelade nyckelroll i kvalet – nu lägger hon av: ”Känner mig klar”

    Caroline Phalén gjorde både mål och assist i sista kvalmatchen.

Spelade nyckelroll i kvalet – nu lägger hon av: ”Känner mig klar”

Ett mål och en assist. Caroline Phalén blev stor segerorganisatör när Hultsfreds FK tog steget upp i division 2.
Det var förmodligen hennes sista framträdande i HFK-dressen.
– Jag känner att jag har gjort mitt på en fotbollsplan, säger Caroline Phalén.

Annons:

Caroline Phalén har en lång fotbollskarriär bakom sig med spel i framför allt Hultsfreds FK. 

Inför den tredje och avgörande kvalmatchen mot Grimslöv hade Phalén annonserat att det var hennes sista match i karriären. 

Då fick hon avsluta med flaggan i topp. Hon lobbade snyggt in 1–0 över målvakten i mitten av första halvlek och hittade Frida Pöder som satte 2–0 i andra halvlek. 

– Den där chippen är min specialare så det var skönt att den satt. Sedan är det inte så svårt att spela fram Frida som springer rätt varje gång. Det var viktigt för självförtroendet nu när man lägger av, säger Caroline Phalén. 

"HFK-tåget går vidare"

Det var med stor sannolikhet Phaléns sista framträdande i HFK-dräkten med tanke på att hon slängde fotbollsskorna i papperskorgen efter matchen.

– Jag känner mig klar och att jag har gjort mitt på en fotbollsplan. HFK-tåget går vidare utan mig. Jag är 32 år och nu får de andra ta över och driva det vidare. Jag har börjat läsa samtidigt som jag jobbar och har familj med två barn. Jag tränar någon gång i veckan och ska jag spela så ska jag göra det helhjärtat och det kan jag inte, säger Phalén. 

Hur är känslan efter att man har fattat ett sånt beslut?

– Jag bearbetat det ett tag så det känns okej. Men det är klart att man kommer sakna det. Knektavallen är hemma för mig. 

"Var ganska trött på fotbollen"

Hultsfred har stått för ett mycket fint kvalspel och Phalén är imponerad på det sätt som laget har repat mod efter missad direktuppflyttning i sista omgången mot Frödinge/Brantestad. 

– Det blev en lång säsong och vi kunde ändå ladda om, vilket är fantastiskt. Man var ganska trött på fotbollen efter sista matchen mot FBSK, då var det skittråkigt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt