Annons:

HFK slår sig inte till ro: ”Måste sätta oss ner direkt”

Lycka över avancemanget i går. Nu börjar arbetet med att hitta tränare och spelare till nästa säsong för Marona Phalén och övriga personer i HFK:s damutskott. Foto: Ossian Mathiasson

HFK slår sig inte till ro: ”Måste sätta oss ner direkt”

I går eftermiddag blev det klart att Hultsfreds FK spelar i division 2 nästa år. Föreningen lägger sig absolut inte på latsidan.
– Nej, verkligen inte. Nu börjar arbetet på riktigt, säger Marona Phalén i HFK:s damutskott.

Annons:

Hultsfreds damer kan blicka tillbaka på ett mycket imponerande fotbollsår. 

I går vann laget sin tredje raka kvalmatch och säkrade därmed uppflyttning till division 2. Glädjen var stor bland HFK-spelarna efter slutsignalen och i samband med det deklarerade både tränaren Niklas Föghner och nyckelspelaren Caroline Phalén att de slutar.

Lagledaren Marona Phalén, som även sitter med i damutskottet tillsammans med spelare och personer knutna till laget, berättade efter matchen att arbetet för nästa år börjar direkt. 

– Vi ska träffas i morgon kväll (läs i kväll). Fokus ligger framför allt på tränarfrågan och spelare som vi kan tänka oss att bjuda in till våra kommande träningar. Det är vad vi måste lägga fokus på just nu, säger Marona Phalén. 

"Det är vår målsättning"

Det har länge varit oklart om Hultsfred vill ta klivet upp i division 2 eller inte. Det kommande arbetet i damutskottet får avgöra det. 

– Hittar vi en tränare och har rätt förutsättningar så ska vi spela i division 2. Det är tanken, absolut. Vi kommer anmäla ett lag till division 2, sen får vi säga ja eller nej. Vi får se vad tiden utvisar men vi räknar med att spela i tvåan. Det är vår målsättning om vi nu klarar det och får tag i en ny tränare, säger Marona Phalén. 

Hur låter det bland spelarna?

– Det finns självklart en risk för att vi tappar spelare på grund av att flera studerar på annan ort. Vi vet inte hur det ser ut i övrigt, det ska vi diskutera i morgon (läs i kväll). Vi måste sätta oss ner direkt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt