Annons:

HFK:s skyttekung vill testa högre upp – en klubb har hört av sig

Hultsfreds skyttekung Albert Johansson är sugen på att testa på spel högre upp i seriesystemet. Foto: Linus Johansson

HFK:s skyttekung vill testa högre upp – en klubb har hört av sig

Albert Johansson vräkte in 30 mål för Hultsfreds FK i division fyra den gångna säsongen. Trots det verkar han inte särskilt het på marknaden.
– Jag vet att Oskarshamns AIK har kollat på mig, men jag har inte hört något därifrån, säger Albert Johansson.

Annons:

Efter att Albert Johansson gjort 30 mål i division fyra kunde man tro att klubbar högre upp i seriesystemet skulle stå i kö för att få hans underskrift. Så är det inte så här långt. Den enda klubb som visat intresse den senaste tiden är Högsby IK, som spelar i division tre.

– Högsby har hört av sig rätt mycket och jag ska förmodligen åka dit och testa och känna på det. Det tycker jag att det kan vara värt, säger Albert Johansson.

Kontakt med VIF i somras

Hultsfredskillen hade dessutom kontakt med Vimmerby IF under sommaren. Men sedan dess har det varit tyst från VIF.

– De ringde i somras och sa att de skulle ringa igen. Efter det har de inte hört av sig så jag vet inte om de har något intresse av mig, säger Albert Johansson.

Oskarshamns AIK, topplag i division ett, kan eventuellt ha ett intresse av HFK:s skyttekung.

– Jag vet att Oskarshamns AIK har kollat på mig, men jag har inte hört något därifrån. Det skulle absolut vara ett alternativ. 

HFK inte uteslutet

Helt klart är att Albert Johansson gärna skulle ta minst ett kliv uppåt i seriesystemet.

– Nu är det nog dags tror jag. Jag vill träna stenhårt och se vad jag kan gå för. Men sen vill jag hitta rätt klubb också.

Är det aktuellt med en fortsättning i Hultsfred?

– Jag har absolut inte uteslutit det. Det är mycket som ska passa in för att göra ett klubbyte. Jerker (Einarsson, HFK-tränare) har visat att han verkligen vill satsa och det gör mig lite sugen på att stanna också.

Mindre operation än väntat

Under 2018 gjorde HFK-anfallaren alltså 30 mål i division fyra och det var något som ingen annan spelare i Hultsfred, Vimmerby eller Västerviks kommun, i någon division, var i närheten av att kunna matcha.

– Det är alltid kul att göra mål och det ska mycket till för att göra så många under en säsong. Men det är inte bara jag som ska ha beröm. Det är tack vare laget som jag kunde göra så många mål.

Just nu rehabtränare Albert Johansson en opererad axel. Operationen blev dock inte alls så avancerad som han trodde på förhand.

– Den läkare jag hade först pratade om en större grej och att förstora något i axeln. När det väl var dags för operation hade jag en annan läkare och han tog bara bort en slemsäck och något mer så egentligen har jag bara gjort tre titthål. Jag har börjat rehabträna, men kan inte lyfta ordentligt än, säger Albert Johansson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt