Annons:

Klart: Han tar över som tränare i Hebe

IF Hebe får börja om i division 6 och plockar upp hela pojklaget, likaså tränaren Jan Johansson som ska leda Hebe i division 6. Foto: Ossian Mathiasson

Klart: Han tar över som tränare i Hebe

IF Hebe har gjort klart med en ny fotbollstränare. Det blir 44-årige Jan Johansson som kommer leda laget i division 6.

Annons:

Silverdalen-laget är efter flera säsonger i division 5 tillbaka i sexan och den nyligen avslutade säsongen blev turbulent och jobbig på många sätt. 

Laget slutade sist i serien – och under sommaruppehållet valde den spelande tränaren Sebasthian Svensson att lämna sitt uppdrag till förmån för Hultsfreds FK i division 4. 

Ny tränare är klar

Nu vill klubben börja om från scratch och gör det genom att plocka upp föreningens äldsta pojklag i a-laget. Ny tränare blir Jan Johansson, som har tränat 16-årslaget under många år och blev utsedd till ”Årets ungdomsledare” av Smålands Fotbollsförbund 2015. 

– Det känns jättebra att vi har lyckats lösa tränarfrågan. Det är en kanonperson som verkligen har lyckats med sitt lag och betytt mycket för spelarna, säger Patrik Ström, lagledare i IF Hebe. 

Från pojklaget kommer det 15 spelare och många av dem har redan testat på a-lagsspel. I säsongsavslutningen mot Näshult släppte Hebe fram sex spelare från det laget. 

Det blir lagets stomme

Patrik Ström berättar att spelare som Jesper Ström, Rasmus Sandsborg, Remy Barraza och Felix Andersson, som lämnat klartecken för fortsatt spel i klubben, utgör lagets stomme. 

– Vi har 18-19 spelare som är mycket träningsvilliga och vi behöver inte leta efter några direkta nyförvärv. Jesper, Rasmus, Remy och Felix blir grunden och ska slussa in de unga spelarna i seniorfotbollen. Låter vi detta lag spela ihop sig i två-tre år så kan det bli mycket spännande. Vi måste satsa på de här unga killarna och bygga upp något nytt, säger Ström. 

Finns det några spelare som försvinner?

– Jimmy Lingefjord har sagt att han slutar och Robin Sandelius, som pluggar på polishögskolan i Växjö, har också tackat för sig. Vi tackade av dem på avslutningen i fredags. Bröderna Hussein och Hassan (Abdulkadir Hilowle) har flyttat härifrån och vi får se hur mycket Daniel Larsson kommer spela, säger han. 

Jan Johansson kommer figurera som huvudtränare och Patrik Ström blir lagledare. Vilka fler som ingår i ledarstaben är inte klart. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt