Annons:

HFK har anmält lag till division två – riskerar spel i lägsta serien

Hultsfreds FK har anmält ett lag till damernas division två. Kan föreningen inte komma till spel där väntar degradering till den lägsta serien. Foto: Ossian Mathiasson

HFK har anmält lag till division två – riskerar spel i lägsta serien

I dag på morgonen anmälde Hultsfreds FK ett lag till damernas division två. Men det är fortsatt högst oklart om man kommer klara av att spela där. Måste HFK i ett senare skede tacka nej till platsen tvingas laget börja om i division fyra.
– Man kvalificerar sig för spel i en division och vill man inte spela där får man helt enkelt börja om i den lägsta divisionen, säger Mats Larlind på Smålands Fotbollsförbund.

Annons:

Hultsfred FK:s damlag gjorde en mycket fin säsong och kvalificerade sig för spel i division två efter att de vunnit sin kvalgrupp.

HFK har ännu inte lämnat något besked kring om det blir spel i division två nästa säsong eller inte. I dag på morgonen anmälde man dock ett lag för spel i division två 2019.

– Det var sista dagen att anmäla laget så det var vi tvungna att göra. Nu får vi jobba vidare och se var det landar. Får vi ihop det ska vi vara med, säger HFK-ledaren Marona Phalén.

Hur ser du på chanserna?

– Jag skulle säga att det är 50/50 i dagsläget.

Vad är det som gör att ni fortfarande tvekar?

– Dels att vi inte har någon tränare klar, men även spelarsidan. Vi tror inte att det är så enkelt att plocka upp tjejer som är 14-15 år gamla för att spela i division två.

Hoppas på tränarlösning

På spelarsidan har rutinerade duon Caroline Phalén och Sandra Nilsson sagt att det är färdigspelat. Dessutom studerar Maria Sundberg, Nathalie Strande, Laura Solterbeck och Shams Tarabeih på annan ort och är osäkra på en fortsättning i HFK.

Klubbens damutskott hade möte i går och ska träffas i morgon igen.

– Vi har tränarnamn som vi jobbar med och tror kanske att det kan finnas en lösning, säger Marona Phalén.

Är det några nyförvärv på ingång?
– Det finns spelare vi pratar med, men vi har inte kommit så långt där. Vi känner att vi måste lösa tränarbiten först.

Vad händer om ni tvingas dra er ur division två?

– Då förlorar vi anmälningsavgiften och åker troligen ner i division fyra.

Ingen utväg

Mats Larlind på Smålands Fotbollsförbund är rakare i sina besked. Om Hultsfred inte kan spela i tvåan väntar med all säkerhet spel i division fyra 2019.

– Sedan ett par år tillbaka har vi en bestämmelse där det inte finns något mellanting längre. Antingen spelar man i den serie man är kvalificerad för annars får man starta om i distriktets lägsta serie, säger Larlind.

Det var heller inget val för HFK att tacka nej till platsen i tvåan och fortsätta i division tre.

– Nej, antingen försöker de spela i den serie de kvalificerat sig för eller så får de dra sig ur, säger Mats Larlind.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt