Annons:

TRÄNARPROFILEN GÖR COMEBACK – ”SAKNAT FOTBOLLEN”

Hultsfreds FK Dam har gjort klart med en ny tränare. Foto: Ossian Mathiasson

TRÄNARPROFILEN GÖR COMEBACK – ”SAKNAT FOTBOLLEN”

Tränarprofilen Peter Jaldefeldt har inte haft något uppdrag på flera år. Nu gör han comeback. Jaldefeldt är klar som ny tränare för Hultsfreds FK.
– Jag har saknat fotbollen, säger han.

Annons:

Peter Jaldefeldt har haft många uppdrag i den lokala fotbollen. Han har bland annat varit tränare för Vimmerbys IF:s J-lag, Rumskulla, Virserum och Djursdala. Nu tar han sig an sitt första uppdrag på flera år. Jaldefeldt tar över Hultsfreds damlag efter Niklas Föghner.

– Jag har inte haft något lag på ett par år och det är tråkigt att vara soffpotatis och tycka synd om sig själv. Jag har aldrig haft ett damlag och det ska bli spännnade att se hur det fungerar. Vi testar och så får vi se.

 "Förmodligen blir det att börja om"

HFK gjorde en urstark säsong i år och gick upp i division två. Mycket talar dock för att laget kommer att spela i division fyra. Laget kan tappa flera tunga pjäser – och säger man nej till division två får man börja om längst ned i seriepyramiden.

– Det är lite oklart var de hamnar. Förmodligen blir det att börja om i fyran. Det spelar ingen roll för min del, utan jag är glad för att få göra det man trivs med. Jag hoppas att det kommer lite folk, jag brinner för att utbilda och lära ut och vill att det ska vara allvar. Jag kommer vara likadan som jag varit när jag haft herrlag.

Hur ser du på beslutet om vilken serie laget ska spela i?

– Jag kan inte säga något om det, men skulle tror att det är för tufft att spela i division två om vi tappar fyra-fem spelare. Föghner (Tilda) och Pöder (Frida) kan försvinna till Vimmerby.

 "Ett bananskal"

Att Jaldefeldt fick kontakt med HFK var en slump.

– Jag kom in i det på ett bananskal. Jag var på hälsomässan och efter det åkte jag till Frendo och tog en kaffe. Ove (Ingemarsson) kom dit och frågade mig på skoj och när jag kom hem ringde Marona Phalén och frågade. Jag vill ge det en chans och tycker att det har varit jobbigt att vara utan fotbollen. Jag tycker att jag blivit lite mer positiv redan nu, det är en hälsoboost att få göra något som man brinner för.

Kontraktet är ännu inte påskrivet.

– Vi är muntligt överens och provar. Jag har fått ett bra intryck och det är många trevliga ledare runtomkring.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt