Annons:

VSGF/JAIK har hittat sin nye målvakt:

Emir Asic, tränare i VSGF/JAIK, har gjort klart med Belmin Hrustic som ny målvakt. Foto: Ossian Mathiasson

VSGF/JAIK har hittat sin nye målvakt: "Målet är att vinna sexan"

VSGF/JAIK har varit på jakt efter ny målvakt efter säsongens slut. Nu har division 6-laget hittat honom. Från division 5-laget Fågelfors plockar de hem den egna produkten Belmin Hrustic.

Annons:

Efter säsongens slut har VSGF/JAIK varit ute på målvaktsjakt sedan Robin Thunberg, som stod merparten av matcherna under den gångna säsongen, flyttat från Virserum till Berga. 

VSGF/JAIK värvar en ung men ack så meriterad målvakt i form av Belmin Hrustic, som återkommer efter två säsonger på vift. 

– Jag ser verkligen fram emot att spela i klubben igen. VSGF/JAIK har gått rätt bra de två senaste säsongerna och verkar ha något intressant på. Det ska också bli kul att spela med mina vänner, säger Belmin Hrustic. 

Siktar på serieseger

Inför säsongen 2017 gick han från VSGF/JAIK till Målilla GoIF och spelade samtliga matcher på försäsongen. 

Dagen före seriepremiären lämnade han under uppmärksammade former Målilla för att spela med division 4-laget Fågelfors IF, som inte hade någon målvakt och sedemera trillade ner i division 5.  

– Det är alltid tråkigt att lämna en klubb, jag fick bra vänner i Fågelfors. Nu är mitt mål att vinna sexan med VSGF/JAIK. Jag har tränat två gånger med laget och det finns många duktiga spelare. Det enda vi saknar är en spetsforward som gör målen, säger han. 

18-årige Belmin Hrustic har, trots sin ringa ålder, spelat uppemot 100 matcher på seniornivå och tränaren Emir Asic är nöjd med lagets första nytillskott. 

– Jag är positivt inställd till det. Det är en egen produkt som kommer hem igen. Det är en stor, stark och lat målvakt, säger Emir Asic, skrattar och fortsätter:

– Han har många bra egenskaper och en målvakt ska vara lite loj. Men han är stark och orädd i alla situationer.

Nej tack från Pettersson 

Klubben hoppades även kunna locka hem Järnforsen-killen Anton Pettersson från Myresjö/Vetlanda, som trillade ner i fyran, men det gick inte vägen.

– Det var rätt nära att vi fick honom men han tyckte att det var ett för långt steg ner i seriesystemet. Han kommer säkert hamna i Bäckseda eller Hultsfred. Han blir inte vår spelare till nästa säsong i alla fall, säger han. 

Klart är även att Alfred Hermansson lämnar efter en säsong och går tillbaka till Fagerhult. Målvakten Robin Thunberg är klar för BB 2001.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt