Annons:

Stort uppdrag direkt: ”Tacksam för att de tror på mig”

Vimmerby IF:s damlag leds under 2019 av den nu tidigare elitdomaren Jonas Karlsson. Foto: Ossian Mathiasson

Stort uppdrag direkt: ”Tacksam för att de tror på mig”

Pipan läggs åt sidan – och taktiktavlan tas fram.
Något oväntat blev det domaren Jonas Karlsson som ska leda Vimmerby IF:s damer i division 1 och det blir hans första riktiga tränaruppdrag.
– Jag är tacksam för att Vimmerby IF tror på mig i den här rollen och att jag får gå in på den nivån direkt, säger han.

Annons:

När det blev klart att Jonas Karlsson inte skulle fortsätta som domare på elitnivå har han funderat på vad han ska göra. 

Han har alltid haft tankar på att leda ett lag – och för några veckor kom frågan från Vimmerby IF:s Håkan Ericsson. 

Efter ett par sittningar har parterna tecknat ett avtal som gör att elitdomaren byter inriktning inom fotbollen och blir tränare för Vimmerby IF:s damer i division 1 under 2019. 

– Det känns jättespännande att få den chansen. Jag hade tänkt hålla på som fotbollsdomare på elitnivå i några år till men det blev ett abrupt slut. Jag har alltid tänkt att det där med ett tränaruppdrag skulle vara intressant. När jag fick frågan från Håkan gick jag igång direkt, säger Jonas Karlsson. 

"Finns en utbildningsmöjlighet"

De har träffats ett par gånger den senaste tiden och i onsdags blev allt klart. 

– Jag tittade på träningen och träffade spelarrådet. Allt kändes jättebra, då bestämde vi att vi kör, säger Karlsson. 

Det är ett stort första uppdrag som väntar dig?

– Ja, absolut. Jag är tacksam för att Vimmerby IF tror på mig i den här rollen och att jag får gå in på den nivån direkt. Jag är rätt grön på tränarsidan. Jag blir huvudansvarig för damlaget men jag känner att det finns en bred kompetens runt laget plus att vi får en resurs i Dragan (Zivic) som är anställd av VIF. Han kommer stötta oss på damsidan och det gör att jag känner att det finns en utbildningsmöjlighet för mig här till att starta en tränarkarriär. 

"Kommer vara VIF trogen"

Karlsson är inställd på att göra flera säsonger som tränare för klubbens damlag och jobba långsiktigt.

– Jag kommer vara VIF trogen i några år framöver. Jag ser det som ett flerårsprojekt där jag vill vara med och utveckla damfotbollen i Vimmerby och därifrån kanske ta kliver vidare till något nytt, säger Karlsson och fortsätter:

– Jag vill skapa mig ett namn, en trygghet i hur jag leder ett lag och en bra ledargrupp som tillsammans utvecklar våra tre damlag.

Han har under årens lopp funderat på om han ska bli tränare på bandy- eller fotbollssidan men det är fotbollen som han känner till bäst. 

– Jag själv har inte spelat bandy utan jag har bara varit ledare och jobbat med den sportsliga biten. Jag känner mig mer hemma när det gäller fotbollen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt