Annons:

AVSLÖJAR: HFK TACKAR NEJ TILL SPEL I DIVISION TVÅ

Det blir inget division två-spel för Hultsfred kommande säsong. Foto: Ossian Mathiasson

AVSLÖJAR: HFK TACKAR NEJ TILL SPEL I DIVISION TVÅ

Hultsfreds FK får inte ihop en trupp för spel i division två. Det kan DV/DH avslöja i kväll. Våra uppgifter bekräftas av HFK-ledaren Marona Phalén.
– Vi har inte folk för att spela i division två, det är bara så, säger Marona Phalén.

Annons:

Ända sedan Hultsfred kvalade sig upp i division två i höstas har det varit ett frågetecken kring om laget verkligen skulle komma till spel i den divisionen. Nu kommer svaret: HFK tackar nej till platsen.

– Så blir det, vi får inte ihop folk för att spela i division två. Visst är det ett tråkigt beslut, det finns ju ändå tjejer i laget som skulle vilja göra det, säger Marona Phalén.

Ingemarsson gör comeback

Mats Larlind på Smålands Fotbollsförbund har tidigare sagt till DV/DH att Hultsfred måste börja om i division fyra om klubben inte tar platsen i division två.

– Vi får inte ta ett steg ner utan det måste bli två tyvärr. Sen får vi väl se om något lag tar vår plats och om det kanske kan bli en plats i sådana fall. Jag vet inte om det kan dyka upp något sådant.

Men ni kommer till spel nästa säsong?

– I åtminstone division fyra tror vi att vi ska klara av det. Vår tanke är att plocka upp spelare från flicklaget, säger Marona Phalén.

Det finns förstås risk att HFK kan tappa spelare efter beslutet att dra sig ur division två. Bland annat finns nyckelspelarna Frida Pöder och Tilda Föghner på Vimmerby IF:s önskelista.

Positivt för HFK är att klasspelaren Julia Ingemarsson har bestämt sig för en comeback.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt