Annons:

Tappet var väntat – men svider rejält: ”Fruktansvärt tråkigt”

Alexander Sundquist och Jerker Einarsson får sätta upp en plan över hur de ska klara sig utan Albert Johanssons målskytte kommande säsong. Foto: Linus Johansson

Tappet var väntat – men svider rejält: ”Fruktansvärt tråkigt”

Förra säsongen vräkte Albert Johansson in 30 mål för Hultsfreds FK i division fyra. I går stod det klart att han lämnar för spel med Eneby BK i division tre.
– Klart att det är fruktansvärt tråkigt att tappa en sådan målskytt, säger HFK-tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Att Albert Johansson skulle lämna Hultsfreds FK var väntat, även om Jerker Einarsson hoppades på en fortsättning in i det sista.

– Visst hade vi räknat med att han skulle försvinna, men vi tog inte ut det i förskott. Vi hade hoppats att han skulle stanna, men beslutet är säkert rätt för honom. Det har varit öppna kort hela tiden och Albert känner själv att om han ska gå så är det nu. Jag hoppas att det kommer att gå bra för honom och det tror jag att det kommer göra, säger HFK-tränaren.

Vad innebär tappet för er?

– Klart att det är fruktansvärt tråkigt att tappa en sådan målskytt. Vi har vetat om att det kunde hända och har försökt fånga en ersättare, men det är svårt att hitta sådana spelare på den här nivån. 

Kollektivet måste täcka upp

HFK-tränaren konstaterar istället att det krävs ett utspritt målskytte kommande säsong.

– Det blir mer kollektivet som får täcka upp i målskyttet. Själva anfallsspelet har vi ändå. Man får tänka positivt och även se fördelar. När Albert försvinner måste någon annan få chansen. Det kommer alltid någon och gör nya mål, men kanske inte lika många, skrattar Jerker Einarsson.

Sedan tidigare har HFK också tappat Ludwig Strömbom till Vimmerby IF. William Steinholtz (Blomstermåla) och Viktor Lockström (Hebe) är klubbens nyförvärv så här långt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt