Annons:

Förlust i första matchen för Hultsfred

Jerker Einarssons Hultsfred föll med 2–3 i årets första träningsmatch. Foto: Ossian Mathiasson

Förlust i första matchen för Hultsfred

Flera tongivande spelare har försvunnit eller funderar på att sluta i Hultsfreds FK. I säsongens första träningsmatch mot Hvetlanda GIF blev det förlust med knappa 2–3.
– Det var egentligen ett lotteri om vilket lag som skulle vinna, säger tränaren Jerker Einarsson.

Annons:

Ludwig Strömbom och Albert Johansson har lämnat HFK för Vimmerby IF respektive Eneby BK. Sebasthian Svensson har deklarerat att han inte ska spela vidare och Filip Ingemarsson är på väg till konkurrenten IFK Tuna. Lägg därtill att Kevin Olssons och Pierre Franssons medverkan under 2019 är högst osäker. 

I eftermiddags kickade HFK igång träningsspelandet för 2019 med bortamatch mot den kommande seriekollegan Hvetlanda GIF. Matchen slutade med en tung uddamålsförlust och det var enligt tränaren Jerker Einarsson en typisk första träningsmatch. 

– Det var en jämn match och med tanke på att vi har tappat flera spelare fick jag chansen att testa spelare på ovana positioner. Matchen svängde fram och tillbaka och båda lagen släppte in flera enkla mål. Spelmässigt var det många felpass från båda lagen. Jag tycker ändå att vi hade en plan som vi försökte följa och det var en fullt godkänd insats. Det är faktiskt en match som vi ska vinna, säger Jerker Einarsson. 

Målvakterna fick beröm

Hultsfred tog ledningen med 1–0 och kvitterade till 2–2 strax före halvtid och det var motståndarspelare som var sist på bollen i båda fallen. 

– Vid det första målet hade ”Wille” (William Steinholtz) ett inspel från kanten som via deras back och målvakt gick in i mål. Andra målet är ett inlägg som går in via bakhuvudet på en av deras spelare. Det viktigaste var att se att vi fyllde på med folk i anfallen, då uppkommer sådana situationer, säger Jerker Einarsson. 

En bit in i andra halvlek gjorde Hvetlanda avgörande 3–2. Jerker Einarsson var nöjd med lagets insats och delade ut beröm till lagets målvakter, David Tegberger och Viktor Lockström (nyförvärvet från IF Hebe), som stod varsin halvlek. Även Alexander Gustafsson, Charlie Olsson och Christopher Einarsson var duktiga. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt