Annons:

Matchotränat VSGF/JAIK kliver in med sänkt målsättning – premiärspelar i kväll

Joakim Svenssons VSGF/JAIK premiärspelar hemma mot Mönsterås i division 6 i kväll, lagets första match på över åtta månader. Foto: Ossian Mathiasson

Matchotränat VSGF/JAIK kliver in med sänkt målsättning – premiärspelar i kväll

VSGF/JAIK kvalade upp till division 5 i höstas och föll i sista matchen. Nu kliver ett matchotränat lag in i en ny division 6-säsong med sänkt målsättning.
– Som läget är nu så har vi sagt att vi ska ta en match i taget, säger tränaren Joakim Svensson. 

Annons:

VSGF/JAIK var faktiskt nära att ta klivet upp i division 5 hösten 2020 men det blev förlust i den tredje och avgörande kvalmatchen mot Djursdala SK efter ett sent avgörande. 

Föreningen spände bågen under frimånaden och värvade flera hemvändare i form av Albin Moberg, Andreas Lövgren och Simon Rydén. 

Sedan dess har det varit förhållandevis tyst och vad man kan förvänta sig av VSGF/JAIK i dagens seriepremiär hemma mot Mönsterås är svårt att uttala sig om då laget har tappat ett gäng nyckelspelare.  

– Vi har haft rätt så stor spelaromsättning i truppen. Det är några killar som har lämnat plus att vi har fått in några klasspelare med Albin (Moberg) och ”Lövan” (Andreas Lövgren). Man ska veta att vi har en tunn trupp men tittar man på startelvan så tycker jag att det ser lika bra ut som förra året, säger Joakim Svensson. 

Ingen träningsmatch före premiären

Viktige Amer Asic har gått till IF Stjärnan och Rutgerus van Manen till Ekenässjöns IF. Calle Brolin har slutat spela fotboll och målvakten Oscar Melkersson har tackat sig. 

– Oscar försvann hastigt och lustigt då han har fått nytt jobb, flyttat till Växjö och tycker att det är lite för lång pendling för spel i sexan, säger Joakim Svensson och fortsätter: 

– Simon Rydén, vårt nyförvärv från Målilla, har målvaktserfarenhet så han kommer stå. Det känns tryggt. 

När läget var som värst med coronapandemin i våras tog föreningen beslut om att pausa sin seniorverksamhet i några veckor, vilket har satt sina spår inför säsongsstarten.

– Vi låg nere i nästan tre-fyra veckor. Vi är lite ojämnt tränade och ligger lite efter träningsmässigt. Jag tycker att den sista veckan har sett bra ut. Vi har inte haft någon träningsmatch utan vi har försökt köra bra kvalité på våra träningar. Risken är att man drar på sig massa skador om man spelar. 

Sänkt målsättning

Värt att notera är att VSGF/JAIK inte har spelat sedan kvalmatchen i Djursdala den 24 oktober. Nu, drygt åtta månader senare, väntar en av seriefavoriterna, Mönsterås, i seriepremiären.

– Det är svårt att veta var vi står men jag vet vad de kan i sina bästa stunder. Vi har några rutinerade spelare med ”Lövan” (Andreas Lövgren), Marcus Andersson och Albin Moberg som får styra de unga grabbarna. 

Vad har ni satt upp för målsättning?

– När vi gick in i denna säsong och planerade för en normal säsong så sa vi att vi måste ha samma målsättning som förra säsongen och att vi inte kan hamna på en sämre placering. Men som läget är nu så har vi sagt att vi ska ta en match i taget och se var det bär. Det är alltid en utmaning med att få ihop ett lag och få alla att dra åt ett håll. Det ligger mycket i de gamla klyschorna. Vi måste ändå gå ut och försöka ha ett eget spel, inte bara ställa upp och backa hem. 

VSGF/JAIK spelar två seriematcher före sommaruppehållet, hemma mot Mönsterås i kväll och borta mot BT 20 på söndag. 

– Det gäller att få en bra start och vinna rätt matcher, då kan det bli som det blev för oss förra året. Det ska i alla fall bli kul att komma igång, det är ändå matcherna som man brinner för. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt