Annons:

Wilma från Hultsfred ny Sverigeetta efter jättelopp på Nya Ullevi

Wilma Svenson är ny Sverigeetta i sin åldersklass på 80 meter. Foto: Linus Johansson

Wilma från Hultsfred ny Sverigeetta efter jättelopp på Nya Ullevi

Wilma Svenson från Hultsfred gjorde mycket bra ifrån sig när Världsungdomsspelen avgjordes på Nya Ullevi i Göteborg den gångna helgen. 15-åringen kan nu titulera sig Sverigeetta i sin åldersklass på 80 meter.
– Det gick bättre än jag förväntat mig, säger Wilma Svenson.

Annons:

Att Wilma Svenson är en stor friidrottstalang visste vi redan. Nu har Hultsfredstjejen bevisat det ännu en gång.

När Världsungdomsspelen avgjordes på Nya Ullevi i Göteborg den gångna helgen svarade hon för flera starka insatser, inte minst på 80 meter. Där tog sig Wilma Svenson vidare till final i F15-klassen och slutade fyra med tiden 10.11. Det innebar inte enbart ett nytt personligt rekord, Smålandsrekord och ett nytt klubbrekord för Oskarshamns SK. I skrivande stund är Wilma Svenson dessutom Sverigeetta för året i sin klass.

– Jag kände på mig att jag kunde springa snabbare än jag gjort tidigare, men kanske inte så snabbt. Det är klart att det är jätteroligt att vara Sverigeetta, säger Wilma Svenson, som var blott en hundradel från medalj.

SM i augusti

På 200 meter blev det också ett personligt rekord med tiden 26.04. I höjdhopp tog sig Wilma Svenson över 1,59 och i längd hoppade hon 4,81. Tre resultat som hon var nöjd med.

Närmast väntar ett antal mindre tävlingar innan det är dags för SM i slutet av augusti.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt