Annons:

Segerjubel efter debaclet:

Hultsfreds HF tog en viktig seger hemma mot Malmö HP. Foto: Ossian Mathiasson

Segerjubel efter debaclet: "Spelade så himla bra"

Förra omgången förnedrades Hultsfreds HF:
I dag kom ett skönt trendbrott.
– Vi har haft en riktig formsvacka så det här var skönt, säger tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Det var förra helgen som Hultsfred blev totalt överkört av Karlshamn som kunde vinna med förkrossande 35–14. Tränaren Bo Sundqvist var grymt besviken över inställningen i laget och hur de genomförde matchen.

Under veckan har laget pratat igenom det som hände – och lovat att det inte ska hända igen.

– Det var riktigt illa där ner. Under starten av matchen gjorde vi massa fel, säger Bo Sundqvist.

När laget mötte Malmö HP blev det också en helt annan inställning. HHF vann med 33–27, det var lagets största seger för säsongen.

– Det var jätteskönt att få två poäng och dra ifrån bottenlagen och även studsa tillbaka efter debaclet i Karlshamn. I dag spelade vi så himla bra, vi hade inte alls mycket tekniska fel, säger han.

Vad tycker du att du fick se av ditt lag?

– Ett bra försvar och att vi jobbade som vi hade bestämt före matchen. Vi följde vår matchplan och framåt vågade vi kliva på, ta ansvar och spelarna som inte hade boll hade bra rörelse.

HHF:s ryck från 20–20 till 24–20 blev avgörande, då gjorde bland annat Oliver Carlford en bra räddning och de hade bra snurr på offensiven.

– Vi låg i förarsätet hela matchen och de fick jobba sig i fatt och varje gång de gjorde det så gick vi ifrån igen. Det blev ganska lätt mentalt tungt för dem samtidigt som det stärker oss.

Sundqvist var extra belåten med insatserna från Eric Schultz och Oliver Carlford.

– Oliver gjorde ett par riktigt viktiga räddningar i viktiga lägen. Det var kanske lite svajigt i första halvlek men vi träffade inte riktigt rätt i försvaret, vi blev lite låga. Vi pratade om det i paus och rättade till det och då blev det lättare för Oliver men han gjorde riktigt fina räddningar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt