Annons:

HHF med kniven mot strupen: ”Det måste alla spelare fatta”

Hultsfreds HF behöver ta två poäng mot Hohultslätt i eftermiddag för att få andrum i bottenstriden. Foto: Ossian Mathiasson

HHF med kniven mot strupen: ”Det måste alla spelare fatta”

Hultsfreds HF:s form är tveksam. Nu har de bara två poäng ner till Åhus på negativ kvalplats. I eftermiddag möter de det andra laget som ligger på negativt kval, Hohultslätts HK.
– Det är en viktig match som vi måste vinna, säger Robin Löfstedt.

Annons:

En sak är klar. Slutspurten av division 2 kommer bli en nagelbitare. 

Hultsfreds HF har blandat och gett under andra halvan av säsongen, dalat i tabellen och blivit rejält indraget i botten. 

Lågan, på säker mark, har börjat plocka poäng och Åhus, på negativt kval, plockade en livsviktig seger på torsdagen när de besegrade topplaget Trelleborg med 31–29.

HHF har den sista säkra platsen och befinner sig nu en respektive fem poäng före Åhus och Hohultslätt som ligger på negativt kval.

"Måste våga ställa krav"

I eftermiddag kommer jagande Hohultslätt till Hagadals sporthall.

– Vi måste vara taggade från start, allt handlar om inställning. Vi har hamnat i tidigt underläge i många matcher den senaste tiden och då är det svårt att ta igen dit och vi blir stressade. Mot Malmö var vi noggranna och fick några bollars försprång och kunde spela ut på ett annat sätt, säger Robin Löfstedt.

Han är optimistisk inför dagens drabbning och tycker att det är en match där de har goda segerchanser.

– Ja, det måste de vara och det måste alla spelare fatta. Vi måste vinna och våga ställa krav på varandra. Gör man inte sitt bästa så kommer man inte få spela.

Om det blir förlust då, hur tänker du då?

– Då ser det inte bra ut. Vi har ett tufft återstående schema med matcher mot Karlskrona, Trelleborg och Farmen som ligger i toppen. Det är viktigt att alla går in för det.

Han skadade knät i veckan

När lagen möttes i höstas vann HHF med 31–27 och inför dagens match får HHF klara sig utan ett par spelare. Robin Löfstedt står över matchen.

– Jag har inte fått någon operationstid än men jag tränade lite i går (läs i torsdags) och det känns rätt så illa. Det är mer påfrestande än vad man tror så det är ingen idé att försöka. Jag väntar på läkaren ska ringa och ge besked om vilken tid jag ska komma och operera handen, säger Löfstedt.

Comebackande Wictor Dehlin skadade knät i samband med en träning i veckan och spelar inte heller, likaså Tobias Stridh. Ett frågetecken finns kring Sasa Omcrens medverkan.

Målvakter i dagens match är Oliver Carlford och Felix Andersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt