Annons:

Första segern på bortaplan för HHF:

Ivan Pilipovic var målbäst i HHF-segern mot Höör. Foto: Simon Henriksson

Första segern på bortaplan för HHF: "Där avgör vi matchen"

Kryss i halvtid. Ändå vann Hultsfred Handboll med åtta bollar till slut mot jumbon Höör.
– Det var skönt, riktigt viktigt, säger tränaren Bo Sundqvist efter 34-26-segern.

Annons:

Hultsfred HF hade problem med jumbon Höörs HK H 65 i den första halvleken. HHF låg under med 15-13, men gjorde två sena mål i slutet av första halvlek och i paus var ställningen 15-15.

– Den första halvleken är vi inte jättenöjda med, vi släpper in för mycket mål och gör för många tekniska fel. Som det blev får man vara glad över kryss där, säger HHF-tränaren Bo Sundqvist. 

Han tyckte att Höör spelade en svår handboll.

– De kämpade på så gott de kunde och gjorde det svårt för oss. De spelar lite lurigt, de spelar lite smuggelhandboll som man brukar säga, det är mycket bök och sådär. Det är ganska svårt att få grepp om det, men det krävs att man spelar färdigt situationerna och det gör vi bättre i andra.

Mål från kanterna

Hultsfred gjorde ett tidigt ryck i den andra halvleken och släppte sedan aldrig greppet om de två poängen.

– Den första kvarten i andra halvlek var en riktigt bra period från vår sida, det var där det avgjordes. Vi avgör matchen redan där. Vi får bättre träff på dem och kunde spela ut mer då. Sedan rann det på och vi fick bra betalt från vår spel.

Hur viktig var den här segern?

– Det var skönt, riktigt viktigt. Det blir lätt lite funderingar, men det var skönt att ta första segern på bortaplan. Det var skönt och det här gör att vi kan tro på det mer framöver.

Hultsfred vann med 34-26 till slut och gjorde nio av målen från kanterna.

– Det är jag jätteglad för. Det är viktigt att få igång målskyttet därifrån, för vi brukar göra de flesta målen centralt. 

Bo Sundqvist ville berömma Elias Andersson-Landholm och Christoffer Sundqvist.

Fakta

HHF:s målskyttar: Ivan Pilipovic 8, Albin Nilsson 7, Robin Löfstedt 4, Christoffer Sundqvist 4, Elias Andersson-Landholm 4, Sasa Omrcen 3, Gustav Örnros, Tobias Stridh 1, Lukas Örnros 1.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt