Annons:

HHF föll efter mardrömshalvlek – Schultzs framtid är osäker

En dålig första halvlek blev Hultsfreds fall i hemmamatchen mot Kävlinge. Foto: Simon Henriksson

HHF föll efter mardrömshalvlek – Schultzs framtid är osäker

En svag första halvlek med 19 insläppta mål blev Hultsfreds HF:s fall mot Kävlinge HK. De lyckades aldrig resa sig efter paus trots att laget spelade bättre då.
– Vi spelade inget försvarsspel i första halvlek, säger tränaren Bo Sundqvist kritiskt.

Annons:

Det blev ingen rolig avslutning på 2018 för Hultsfreds HF i handbollens division 2. Det som förstörde allt var lagets bleka första halvlek där de släppte in 19 bollar och låg under med sju bollar i halvtid. 

– Vi gör en jättedålig första halvlek, helt enkelt. Vi spelade inget försvarsspel och när inte utespelarna agerade i försvaret så fick vi inga målvaktsräddningar då de saknade hjälp, säger Bo Sundqvist. 

Skärpte till sig efter paus

Efter paus fick publiken i Hagadal Sporthall se ett bättre och mer skärpt och disciplinerat Hultsfred som knappade in målmässigt och låg rätt i sina positioner. 

– Det var inte förrän i halvtid som vi fick ordning på hur vi skulle spela och agera. När vi får det att stämma så spelar vi bra, säger Sundqvist och lägger till:

– Felix (Andersson) kom in i målet och de som spelar försvar började agera som de ska göra. Vid ställningen 21–24 hade vi två-tre fria lägen som vi brände, där gick matchen för vår del.

"Fick ingen ordning"

Hultsfred föll till slut med 26–30 och med facit i hand var det lagets svaga första halvlek som tog knäcken på dem.

– Det är inte så bra när man släpper in 19 mål på en halvlek. Vi fick ingen ordning på försvaret, blev passiva, klev inte in i situationerna och tog inte smällarna som vi måste göra. Det är olyckligt att vi inte kan komma ifatt men vi har våra chanser och ger oss själva chansen, säger Sundqvist. 

Hur jobbig är denna förlust?

– Klart att det är jobbigt, vi hade velat ha de här två poängen. Vi får ta med oss andra halvlek som var väldigt bra och hoppas att vi kan spinna vidare på det.

Schultz får toppbetyg

Inför den här säsongen tackade klasspelaren Eric Schultz för sig på grund av privata skäl. I Robin Löfstedts skadefrånvaro ville HHF ta in Schultz, som också gjorde comeback i eftermiddagens drabbning.

– Eric var jättebra, helt strålande. Han tillförde precis det vi hade hoppats på. Det var en fullträff, han var briljant i spelet och gjorde det han skulle.

Vad är sagt om hans framtid? 

– Inget. Det var den här matchen som vi hade kommit överens om, sen får vi se vad vi kan göra.  

Sundqvist skulle med glädje välkomna Schultz om han väljer att fortsätta i HHF.

– Jag skulle bli jätteglad om han vill fortsätta spela. Han tillför mycket, sen har jag full respekt för att han har ett privatliv som han måste ta hänsyn till. 

Hur är läget med Robin Löfstedt?

– Förhoppningen är att han ska vara klar till omstarten men det törs man inte säga. Det kan ta längre tid men det har läkt bra och ser bra ut. Han har en bit kvar till spel. Vi får testa honom under juluppehållet. 

"Inte nöjd med placeringen"

Hultsfred ligger på en av två negativa kvalplatser efter halva säsongen och har i skrivande stund två poäng upp till säker mark.

–  Jag är inte nöjd med placeringen i tabellen och hur mycket poäng vi har spelat in. Jag tycker att vi borde ha vunnit två matcher till, då tänker jag på H43 borta och Drott hemma. 

Beröm delades ut till målvakten Felix Anderssons andra halvlek och Eric Schultz, som glänste i comebacken över hela matchen.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt