Annons:

Blytung förlust för HHF:

Bo Sundqvist HHF föll tungt på söndagen. Foto: Simon Henriksson

Blytung förlust för HHF: "Alldeles för många tekniska fel"

Det blev en blytung förlust för Hultsfred Handboll borta mot Karlskrona Flottan. Hemmalaget vann med 33-25.
– Vi är inte där vi ska vara mentalt, säger tränaren Bo Sundqvist.

Annons:

Senast svarade HHF för en mycket stark prestation när laget skrällde mot Åhus och vann med 32-22. Men på söndagen kom en ordentlig reaktion på det. Nästjumbon Karlskrona Flottan slog tillbaka HHF med hela 33-25. 

– Det var inget bra alls, det var stor skillnad mot den förra matchen. Vi får ingen bra träff i vårt försvarsspel och får problem när de punktar, de kör både enkelpunkt och dubbelpunkt. Vi kastar bort många bollar, gör många tekniska fel och är inte där vi ska vara mentalt. Vi får slita hårt och får ingen utdelning, säger HHF-tränaren Bo Sundqvist. 

Hultsfred hamnade tidigt i uppförsbacke och i halvtid var ställningen 17-11. Det kom HHF aldrig tillbaka från.

– Vi har våra chanser att komma in i matchen, men deras målvakt var duktig. Det är inte mycket att säga om det här, vi måste spela bättre bakåt och vara mer beslutsamma i det vi gör.

Var du rädd för en reaktion?

– Det ska jag inte säga, men vi presterar inte som vi ska göra. Av någon anledning har vi jättemycket tekniska fel. Det vill sig verkligen inte, det tappas bollar, missas i växlar och vi kastar fel. Jag vet inte vad det berodde på, men vi kom inte in i matchen.

Han blev målbäst

I och med den tunga förlusten kom Karlskrona Flottan närmare HHF i tabellen, som kunde gjort ett miniryck vid seger.

– Nu tajtar det till sig ännu mer, eftersom de andra bottenlagen har vunnit. Det kommer bli snårigt. Vi måste ha den tryggheten vi hade senast, i den här matchen var det lite ängsligt. 

Robin Löfstedt var målbäst med sju baljor. Albin Nilsson gjorde fem, Lukas Örnros tre och Christoffer Sundqvist, Sasa Omrcen, Ivan Pilipovic och Axel Henriksson gjorde två vardera. Andreas Thorngren och Tobias Stridh gjorde varsitt.

– Alla kan bättre än vad de visar, säger Sundqvist.

Härnäst väntar HK Malmö U för Hultsfred.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt