Annons:

IBK Svala går på offensiven – han blir huvudtränare

Ludwig Bjerkert (mitten) kommer att fungera som huvudtränare i IBK Svala kommande säsong. Till sin hjälp får han Alexander Karlsson (till vänster på bilden) och Gustav Tegberger Karlsson (till höger). Foto: Lotta Madestam

IBK Svala går på offensiven – han blir huvudtränare

IBK Svala vill bli proffsigare – och lämna bottenskiktet i division fyra. Nu står det klart att Ludwig Bjerkert blir huvudtränare för klubbens herrlag kommande säsong.

– Det känns jättebra och säsongen som kommer blir lite av en nysatsning för klubben, säger Ludwig Bjerkert.

Annons:

Ordföranden Simon Rydén beskriver en förening som stått stilla i utvecklingen under flera år, men som nu tar krafttag för att utvecklas på flera plan.

– Vi hankade oss igenom framförallt förra säsongen både när det gäller ledarbiten runt laget och styrelsen. Nu vill vi satsa på struktur och ordning och reda i föreningen. Just nu håller vi på att ta fram en röd tråd för hela föreningen för att ta IBK Svala framåt. Vi vill inte vara en slagpåse i division fyra år efter år, säger Simon Rydén.

Nya ansikten i styrelsen

Simon Rydén går in på sitt andra år som ordförande och berättar att man fått in två välkomna förstärkningar i styrelsen i form av Christoffer Knutsson och Christian Isomettä.

– De engagerar sig ordentligt och är drivna så det är ett lyft att vi har fått in dem, säger Simon Rydén.

Nu har IBK Svala också fått klart med flera viktiga delar runt herrlaget, som spelar i division fyra. Ludwig Bjerkert kommer att fungera som huvudtränare kommande säsong och vid sin sida som spelande assisterande tränare kommer han att ha Alexander Karlsson och Gustav Tegberger Karlsson.

– Vi har kollat runt lite och vårt val föll på att ”Ludde” ska ha huvudansvaret. Tanken är att ge honom bättre förutsättningar än han hade förra säsongen med någon utbildning och kanske ett samarbete med någon annan förening. Allt har varit väldigt basic de senaste åren och vi vill försöka göra något mer seriöst. Då känns det bra att ha tränarstaben klar så här tidigt. Ambitionen är att få in en lagledare också, säger Simon Rydén.

Stabil grund

Förra säsongen var tanken att Ludwig Bjerkert skulle vara lagledare för herrlaget, men redan då fick han testa på tränarbiten.

– Det blev mer att jag hade rollen som tränare och det var första gången jag tränat ett innebandylag. Det känns bra att få två assisterande tränare vid min sida, de tillför mycket till laget och de var viktiga för att jag skulle tacka ja till uppdraget, säger Ludwig Bjerkert.

Hur ska ni göra för att lämna bottenskiktet av division fyra?

– Jag tycker att vi har fått ihop en stabil grund och vi vet vad vi måste träna på. Det är oftast det defensiva spelet vi faller på och kan vi träna mer på det kan det göra att vi kan klättra ifrån botten.

Troligen inget damlag

IBK Svala hade inget damlag förra säsongen. Ambitionen har varit att få igång ett lag igen till kommande säsong, men i nuläget ser det inte ut att bli så.

– Det ligger lite på is. Vi jobbar på att få till en träff till för att kolla av intresset och i sådana fall kanske kunna efteranmäla ett lag. Som det är nu är det dock för få spelare som säger att de verkligen kommer att spela, säger Simon Rydén.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt