Annons:

Storförlust för Svala i premiären – ny tränare klar

Simon Rydéns Svala har gjort klart med en ny tränare. Foto: Hulk Foto

8–9-underläge inför sista perioden. Då rasade ett ungdomligt IBK Svala ihop mot S/W 2010 IBK och förlorade sista perioden med 0–11 (!).
– Vi orkade helt enkelt inte, säger Simon Rydén efter 8–20-förlusten.

Annons:

Kvällens pemiär i division 4 mellan Svala och S/W 2010 i Mörlunda sporthall blev en svängig historia där Svala låg under med 0–4 efter 4.43 och 4–5 efter en period.

Det var fortsatt jämnt i andra perioden och inför slutperioden var gästerna i en knapp 9–8-ledning.

Det som hände under de sista 20 minuterna vill nog Svala-spelarna helst glömma då de gjorde noll mål framåt och släppte in elva bakåt.

– Det blev platt fall. Vi orkade helt enkelt inte och när målen trillade in så gick luften ur oss. Vi har drabbats av spelarflykt och hade sex spelare från 16-årslaget med, säger Simon Rydén.

Ny tränare klar

Svala har dessutom gjort klart med en ny tränare. Det är Alf Jansson från Kvillsfors som har hoppat på tränaruppdraget.

– Det var en person i vår styrelse som uppmärksammade att han kunde ha tänkt sig att bli tränare i Kvillsfors, som lades ner på grund av tränarbrist. Vi kontaktade honom och nu är han klar för oss. Det känns skönt att vi får en tränare som kan stå vid sidan och styra allt, säger Rydén.

Svalas mål gjordes av Henrik Svensson 3, Jonny Karlsson 2, Emanuel Boigs, Simon Rydén och Simon Karlström.