Sex olika målskyttar när Svala premiärvann

Lisa Ivarsson gjorde ett av Svalas mål i premiären mot Mörbylånga. Arkivfoto: Roger Hultgren/Hulk Foto

IBK Svalas damer fick en perfekt start på säsongen i division 2. De vann med 6–4 och målen gjordes av sex olika målskyttar.
– Det var en bra laginsats, säger nye tränaren Mathias Karlsson.

Sett över 60 minuter gjorde Svala en bra insats i dagens premiär hemma mot Mörbylånga GoIF. De hade en säker 3–0-ledning efter första perioden, 5–3 efter andra perioden och höll sedan ifrån till seger med 6–4.

– Det var en bra insats även om det alltid är nervöst i en premiär. Vi var det bättre laget och hade ett stort bollinnehav. Tjejerna kämpade hårt, säger tränaren Mathias Karlsson.

Målen gjordes av Lisa Hultgren, Lena Gugelmann, Emma Karlsson, Thérese Bogren, Thea Karlsson och Lisa Ivarsson. Samtliga spelare förtjänade plus efter premiärviktorian.