Annons:

Storförlust för Svala – nygamle målvakten höll siffrorna nere

IBK Svala åkte på storstryk, 3–13, i dagens svåra bortamatch mot IBK Husar och parkerar alltjämt på jumboplatsen.
– Även om vi föll med 3–13 finns det positiva saker att plocka med sig, säger tränaren Alf Jansson.

Annons:

Svala hamnade i ett 0–2-underläge efter första perioden och inledde andra perioden starkt genom att reducera två gånger om efter mål av Henrik Svensson och Johnny Karlsson. 

Sedan var det slut på det roliga för Svala som fick se hemmalaget bjuda på en ren och skär överkörning. 

Husar gick fram till 9–2 inför sista perioden och fortsatte att trumma på i tredje perioden och vann med 13–3. Simon Rydén gjorde Svalas tröstmål i tredje akten. 

– Jag tycker faktiskt att vi spelar rätt bra men det finns inga undanflykter utan Husar var mycket bättre och hade ett högre tempo. De gick runt på tre fulla femmor och två duktiga tvillingar (Filip och Adam Sandstedt, förra säsongen i division 2-laget Vetlanda IBF) som är svåra att plocka bort eftersom de är så rörliga, säger Alf Jansson. 

Tidigare målvakt gjorde comeback

Svalas mål vaktades för första gången i år av Andreas Kalmsjö, som spelade två matcher säsongen 2016/17 och 16 matcher säsongen innan. 

– Han har gjort en träning med oss och hade vi inte haft honom så hade vi nog släppt in 30 mål. Andreas var vår bäste spelare, säger Jansson. 

Trots nederlaget var han inte alltför nedstämd. 

– Nej, jag ser framsteg i det vi gör. Även om vi föll med 3–13 finns det positiva saker att plocka med sig. Det var inte 26 insläppta mål i alla fall och vårt boxplay funkade bra, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt