VH såg ut att ha full kontroll – då blev det gastkramande

Jesper Kokkonen gjorde två mål i segermatchen.

Vimmerby Hockey tog tre poäng i den viktiga hemmamatchen mot Handlas. Men det blev onödigt spännande.
Klubbens 3-0-ledning förvandlades till 3-2 i slutminuterna.

Den första perioden dominerades av Vimmerbys förstakedja. Jesper Kokkonen gjorde två vackra mål och sedan satte Markus Modigs fint 3-0. Spelmässigt var annars öppningsperioden relativt jämn, där Hanhals lyckades etablera tryck i anfallszon vid ett flertal tillfällen. Men skillnaden var en effektiv trio i form av Jesper Kokkonen, Markus Modigs och Jakob Karlsson.

Den andra akten var närmast definitionen av ordet händelsefattigt. Inga mål föll och målchanserna var få till antalet. I det läget såg Vimmerby ut att ha full kontroll över matchutvecklingen.

Det gjorde det halvvägs in på den tredje perioden också – men efter två reduceringsmål blev det ordentligt spännande. Under de två sista minuterna jagade Hanhals en kvittering, men förgäves.