Annons:

VSGF-tränaren: ”Tänker inte hänga en spelare utan jag hänger hela laget”

Virserum fick lämna kvällens match som förlorare. Foto: Linus Johansson

VSGF-tränaren: ”Tänker inte hänga en spelare utan jag hänger hela laget”

Virserums SGF var aldrig nära att kunna hota Lund i kvällens hemmamatch i kvalserien. Tränaren Fredrik Pettersson var mycket besviken efter 7-1-förlusten.
– Vi var inte på plats i dag. Jag tänker inte hänga en spelare utan jag hänger hela laget. Det här var inte okej, säger Fredrik Pettersson.

Annons:

Det stod snabbt klart att Virserums SGF inte var tillräckligt bra för att kunna hota Lund den här dagen. Matchen kändes avgjord redan efter den första period, där gästerna gick fram till en 3-0-ledning.

– Det gick lite fort där i början och det var lite puckar som inte studsade med oss. Då blev det lite tycka synd om sig själv och att man ville ha saft och bulle istället. Vi skitade inte ned oss och det var likadant mot Guts i fredags, säger Fredrik Pettersson.

Ett mål på 35 skott

Virserum var aldrig nära att kunna göra match av mötet med Lund och till slut blev det förlust med 7-1.

– Det är så här i idrotten. Vi var inte på plats i dag. Sen vad det berodde på vet jag inte. Det är ju inte så att killarna skiter i det. Men till och med matchen mot Guts var bättre. Sen red Lund på den vågen, att vi inte var tillräckligt jobbiga att möta i dag. Därför vann de med 7-1. Sen tycker jag ändå att vi ska kunna göra mer än ett mål på 35 skott.

Det var dåligt runt båda kassarna?

– Mycket dåligt. Vi gav bort mycket puckar där, även i anfallsspelet, säger Fredrik Pettersson.

Inte tillräckligt bra tränade

Helt klart var det så att Virserum gjorde en svag insats.

Hur kan det bli så i en så viktig match?

– Jag vet inte. Jag tror inte att killarna rasade ihop för att det var en så viktig match. Det vill jag inte tro i alla fall, det finns ju många i det här laget som har spelat sådana här matcher tidigare. Jag har inget bra svar på vad det kan bero på. Det kanske är så att man väntar sig att kompisen ska göra jobbet istället. Sen är det så att vissa spelare inte är tränade för det här fullt ut när det blir så tätt med matcher. Det är många aspekter som spelar in.

”Städat upp vad de har”

Att Lund har haft en bedrövlig säsong i division två var svårt att förstå när man såg laget spela i kväll.

– Lund överraskade på mig, det måste jag säga. Jag tycker att de hade bra fart och ett bra passningsspel. Det här laget kan de inte kört runt med i division två utan nu måste de ha städat upp vad de har i staden. Det är så det känns.

VSGF har inlett kvalserien med två rejäla förluster och hoppet om att nå division två är mer eller mindre redan ute.

– Det ska till ett under för att vi ska nå förstaplatsen nu. Vi behöver inte ens titta på det. Jag sa till killarna efter matchen att vi kan inte lägga oss ned och dö nu utan vi har ett ansvar både mot oss själv och klubben och gentemot sponsorer och publik. Nu får vi gå in för att göra fyra riktigt bra matcher och så får vi se var vi hamnar i tabellen efter det.

Fredrik Pettersson gav beröm till två spelare.

– Anton Proos var aktiv och var verkligen på plats. Sen tycker jag att Pontus Thuresson, som kom in i målet efter den första perioden, gjorde det bra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt