Annons:

Många mil väntar efter krossen:

Många mil väntar i helgen för Virserum SGF. Foto: Ossian Mathiasson

Många mil väntar efter krossen: "Måste gå för tolv poäng"

Virserum gjorde sitt och krossade Limhamn med 8-1. Dessvärre tog Lund två poäng mot Guts – och Virserums chanser att nå förstaplatsen ser ytterst små ut.
– Vi ska verkligen gå för tolv poäng och andraplatsen i alla fall, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

Annons:

Det blev en ny storseger för Virserum mot Limhamn. Slutresultatet skrevs till hela 8-1 – men siffrorna kunde blivit mycket större om Virserum fått spelet att stämma ännu bättre.

– Vi gör ingen höjdarmatch, men lik förbaskat gör vi åtta mål och får sju nya plusmål. Det är godkänt, men det var inte vår bästa match, säger tränaren Fredrik Pettersson.

Virserum ledde med 2-0 efter den första perioden och hade 4-1 efter mellanakten.

– Det var rätt jämnt i början, men det var mest på grund av att vi inte gör det vi ska. Kanske trodde vi omedvetet att vi skulle vinna lätt. Vi fick ett viktigt 4-1-mål där med fyra sekunder kvar av den andra perioden. I den tredje rullade det på bättre. 

"Lite synd"

Där gjorde Virserum fyra mål och vann på nytt extremt komfortabelt. Både Christoffer Velander och Simon Dahl öste in poäng igen. 

– De har gjort en del poäng i de här matcherna. De kommer få fortsatt förtroende, skrattar Pettersson.

Det var nära att serien kunde ha öppnat upp sig ordentligt. Guts pressade Lund och vann skotten överlägset – ändå fick Lund med sig två poäng.

– Det var lite synd. Det hade varit spännande om det hade varit nio, nio och sex poäng när vi ska ner till Lund. Nu är de i förarsätet, men vi ska gå för andraplatsen stenhårt i alla fall. För att vara bästa tvåa behöver vi nog ha tolv poäng. 

Ser du någon möjlighet att Limhamn ska kunna störa Lund?

– Det är nog inte många procent som talar för det, tyvärr. 

"Blir många mil"

Men förberedelserna inför söndagens viktiga match mot Lund blir inte de bästa. Virserum lämnar Malmö på fredagskvällen med buss – men bussen går sedan tillbaka till Skåne på söndag.

– Det blir många mil och det är inte det optimala. Vi får ända lördagen hemma och det var så vi resonerade. Grabbarna ville det, så då kör vi på det. 

Men det var aktuellt att stanna kvar?

– Vi hade det uppe, men då måste alla ställa upp det. 

"Måste stänga ned mittzonen"

Senast blev Virserum överkört av Lund. I Virserum slutade matchen 1-7. 

– Vi måste göra en hel del bättre, dels måste vi vara på plats, stänga ned mittzonen och göra det enkelt och hjälpa varandra.

Efter matchen mot Limhamn ville Fredrik Pettersson berömma Robert Davidsson, Christoffer Velander, Simon Dahl och Andreas Lundgren.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt