Annons:

VSGF avslutade med förlust – slutar trea i kvalserien

Andreas Lundgren blev tvåmålsskytt för Virserum. Foto: Ossian Mathiasson

VSGF avslutade med förlust – slutar trea i kvalserien

Virserums SGF avslutade kvalserien och säsongen med en förlust. Gästande IK Guts vann kvällens match med 8-5 och lade därmed beslag på andraplatsen i kvalgruppen.
– Det känns lite vemodigt, inte minst för att vi inte klarade av att fixa målet vi hade med den här säsongen, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

Annons:

Virserum fick värsta tänkbara start på matchen och låg under med 2-0 efter sex minuter och 45 sekunders spel. Hemmalaget kom dock tillbaka starkt och vände till en 4-3-ledning innan den första perioden var slut.

– Första tio var vi inte alls med på banan, vi uppträdde slarvigt och klantigt. Sen tog vi en timeout som gav effet och efter det var vi riktigt bra, säger Fredrik Pettersson.

"Stod på huvudet"

I den andra perioden var det Guts tur att vända tillbaka och via tre mål såg gästerna till att ha ledningen med 6-4 inför period nummer tre. Där reducerade Andreas Lundgren till 6-5 i boxplay, men närmare än så kom inte hemmalaget. Istället kunde Guts göra ett par mål i slutet av matchen och vinna med 8-5.

– Andra perioden var jättekonstig. Jag anser att det var en period som vi skulle ha vunnit och istället förlorade vi den med 3-0. Vi släppte in lite enkla mål samtidigt som deras målvakt stod på huvudet. I tredje jagade vi en kvittering till 6-6 och då rann det i väg lite på slutet.

"Måste lyftas upp i föreningen"

I och med förlusten slutade VSGF trea i sin kvalgrupp och kommer att spela i division tre även nästa säsong.

– Jag är övertygad om att vi hade gått upp om vi inte hade haft så mycket problem med skador och annan skit under säsongen. I dag, till exempel, var det sju man som var borta. Det finns saker man inte kan styra över, men i vissa fall har man kunnat styra över det. Det är en del som måste lyftas upp i föreningen och styras om till framtiden, säger Fredrik Pettersson.

VSGF-tränaren delade ut beröm till Emil Ågren, Jim Nordh och Christoffer Velander för deras insatser i säsongens sista match.

Fakta

VSGF:s poäng:

Andreas Lundgren 2+0

Jim Nordh 1+1

Emil Ågren 1+1

Jesper Jansson 1+0

Christoffer Velander 0+3

Simon Dahl 0+1

Alexander Andersson 0+1

Simon Svensson Qvistberg 0+1

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt