Annons:

JUST NU: Virserum värvar målvakt från konkurrenten

Felix Carlberg har skrivit på kontrakten för spel i Virserums SGF nästa säsong. Stefan Svensson från sportgruppen träffade honom i Vetlanda under söndagen. Foto: VSGF

JUST NU: Virserum värvar målvakt från konkurrenten

Virserums SGF har gjort klart med sitt första nyförvärv. Det är målvakten Felix Carlberg, 24, som hämtas in från rivalen Åseda IF.
– Han har varit som ett spöke för oss i många matcher, säger Stefan Svensson i sportgruppen.

Annons:

Virserums SGF är i full gång med sitt lagbygge inför nästa säsong. 

Under den senaste veckan har de presenterat flera kontraktsförlängningar och i dag skrev första nyförvärvet på för division 3-laget. 

"Varit som en spöke"

Från konkurrenten Åseda IF plockar de in den 24-årige målvakten Felix Carlberg. Han har de senaste säsongerna representerat moderklubben Boro/Vetlanda, HA74 och Åseda IF – och nu väntar spel i ny dress. 

Stefan Svensson från sportgruppen åkte till Vetlanda under söndagen och gjorde övergången klar med Carlberg.

– Det var detta som jag var mest rädd för, att få tag i en riktigt bra målvakt. De växer inte på träd så nu känns det riktigt bra, säger Stefan Svensson.

Han stod i precis alla matcher i Åseda under förra säsongen och Svensson är nöjd med rekryteringen. 

– Det är en riktigt bra målvakt och person som vi ville ha. Han är positionssäker och reaktionssnabb, han har varit som ett spöke för oss i många matcher och gjort några jäkla matcher, säger han. 

Fler spelare ska presenteras

Han berättar att de vill ha två bra målvakter och att de är muntligt överens med Robert Davidsson.  

– Nu behöver inte Davidsson känna den här pressen om att han måste stå när han inte är i form. Jag är säker på att det kommer bli en bra kamp och att de delar på ansvaret, i alla fall i början av säsongen, säger han. 

Hur ser det ut i truppen i övrigt?

– Det är bara en spelare som har tackat nej och det är Bertilsson (Daniel) som slutar. Efter säsongen kom jag muntligt överens med merparten av de andra spelarna, vi håller på att skriva kontrakt nu och det kommer presenteras fyra spelare under veckan, säger Svensson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt