Annons:

Elmerstig kan få chansen i Hockeyallsvenskan – ”En ganska skön linjeman”

Nicklas Elmerstig från Virserum kan få chansen att döma i Hockeyallsvenskan nästa säsong. Foto: Linus Johansson

Elmerstig kan få chansen i Hockeyallsvenskan – ”En ganska skön linjeman”

Virserumssonen Nicklas Elmerstig kan få chansen att döma i Hockeyallsvenskan redan kommande säsong.
– Det är någon som har fått upp ögonen för mig, skrattar den 26-årige hockeydomaren.

Annons:

Nicklas Elmerstig har dömt hockey i nio år, varav de två senaste i division ett. Nu kan det vara dags för nästa steg i karriären som hockeydomare. Som en av fyra linjemän får han chansen som trainee i Hockeyallsvenskan kommande säsong.

– De har kört med det här trainee-programmet i några år. Det innebär att vi som är uttagna till det kommer att testas lite i Allsvenskan. Vilka eller hur mycket vet man inte i nuläget. Jag ska försöka göra så bra testresultat som möjligt och göra ett bra intryck, säger Nicklas Elmerstig.

Är du garanterad några matcher i Allsvenskan?

– Inget är hugget i sten, men kommer chansen gäller det att ta den. Nu kommer jag att vara med på den allsvenska domarkursen och då handlar det också mycket om att lära känna folk.

”Alltid varit en morot”

På frågan varför han är domare kommer svaret snabbt.

– Den största anledningen är nog den otroliga gemenskapen vi har inom domarkåren. Det gör det värt att köra de där 3 000 milen man kör på en vinter. Sen har man många härliga minnen med spelare också. Jag ser mig själv som en ganska skön linjeman och känner att jag får ganska bra respekt tillbaka från spelarna. Och så finns ju utmaningen att komma högre upp också.

Hur högt siktar du som domare?

– Mitt mål när jag började var att jag skulle få döma i tv någon gång och det fick jag göra när jag dömde TV-pucken. Sen har Allsvenskan alltid varit en morot som har drivit mig att träna de här somrarna, säger Nicklas Elmerstig.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt