Klar VSGF-seger på nytt – Ekström har tränat med laget

Fredrik Petterssons Virserum slog Lenhovda för andra gången på bara några dagar. Foto: Ossian Mathiasson

Virserums SGF har haft väldigt lätt för Lenhovda under försäsongen. I kväll blev det seger med förkrossande 7–3.

I söndags vann VSGF med 5–1 på bortais mot Lenhovda. I kvällens returmöte var det inte heller något snack om saken.

VSGF ledde med 2–0 efter en period via mål av Christoffer Velander och Andreas Lundgren.
Inom loppet av sex minuter och 24 sekunder i andra perioden gick VSGF ifrån till 6–0. Andreas Lundgren satte 3–0, Anton Olivestam 4–0, Christoffer Velander 5–0 och Kristoffer Gross 6–0.

Premiär nästa lördag

I tredje perioden släppte VSGF in tre raka mål innan Christoffer Velander satte spiken i kistan med sitt 7–3-mål.

– Första halvan av matchen var jättebra. Sen fick vi vissa problem, föll ner i en svacka och satte varandra i svåra situationer. Jag tycker ändå att vi har bra kontroll på det, säger tränaren Fredrik Pettersson.

Bäst i laget var backen Jonathan Engdahl. Även målvakten Felix Carlberg, Anton Olivestam och ANdreas Ludngren fick beröm.

Nu får laget en tränings- och matchfri helg och nästa vecka bjuder på tre träningspass innan det är premiär borta mot Ronneby IK lördagen den 29 september.

Ekström har gjort en träning

Förra året var de offensiva krafterna Emil Ågren och Robin Ekström tongivande spelare och ingen av dem har tackat ja till en fortsättning.

– Emil bor i Kalmar och han vill gärna ha någon att åka med men det finns en kontakt, säger Pettersson gällande Emil Ågren.

Robin Ekström tränade med laget under onsdagen och om det blir spel eller inte under säsongen är osäkert.

– Vi har kontakt med honom varje dag. Jag hoppas verkligen att han bestämmer sig för att spela och hittar han motivationen så finns det plats i Oskarshamnsbussen, säger Pettersson.