Annons:

Han vill knäcka tidigare lagkamraterna i derbyt: ”Tre enkla poäng”

Felix Carlberg, här tillsammans med Stefan Svensson i Virserums sportgrupp, ser fram emot mötet med sina tidigare lagkamrater i Åseda. Foto: Virserums SGF

Han vill knäcka tidigare lagkamraterna i derbyt: ”Tre enkla poäng”

Förra säsongen var Felix Carlberg ohotad förstamålvakt i Åseda. Inför den här säsongen bytte han till Virserum. På söndag möts lagen och då är Carlberg redo att sänka sina tidigare lagkamrater.
– Kommer vi ut och spelar som vi kan tror jag att vi tar tre enkla poäng, säger keepern.

Annons:

Fyra matcher in i grundserien i division tre är det Virserums SGF som har imponerat allra mest. Laget har vunnit samtliga matcher och har 36-3 (!) i målskillnad. Åseda har vunnit tre av fyra matcher och lagets målskillnad är 30-9.

Flera Åsedabekantingar

På söndag möts lagen i en tidig seriefinal och det är matcher som brukar kunna bli rejält heta. I Virserums lag finns flera personer med ett förflutet i Åseda. Det handlar om tränaren Fredrik Pettersson samt spelarna Kevin Pettersson och Felix Carlberg. Den sistnämnda var en säker sista utpost i Åseda förra säsongen. Nu ser han fram emot att vara med och besegra sin tidigare klubb.

– Det ska bli riktigt kul och spännande att möta min gamla klubb, säger Felix Carlberg.

Har du någon kontakt med spelarna i Åseda nu?

– Jag umgås inte med någon i laget så nej, jag har ingen större kontakt med någon.

Bra konkurrens

Felix Carlberg, som bor utanför Vetlanda, är nöjd med första tiden i sin nya klubb.

– Jag trivs riktigt bra och vi har ett väldigt bra lag så det kommer bli en spännande vinter. Sen får jag säga att det tyvärr är väldigt dålig nivå på den här första serien.

Carlberg konkurrerar om målvaktsplatsen med Vimmerbykillen Robert Davidsson. Hittills har Davidsson fått förtroendet i tre av matcher, men i söndagens derby är det Carlberg som får chansen.

– Den här matchen släpper jag gärna inte ifrån mig, skrattar Felix Carlberg.

Hur ser du på konkurrensen mellan dig och Robert Davidsson?

– Jag tycker att konkurrens ger mer motivation och vi har en bra kommunikation. Jag tror att det är svårt att få ett bättre målvaktspar i division tre. Och när vi spelar som senast mot Lenhovda (seger med 10-1) är det bara att sitta på bänken och njuta.

Hur går dina tankar inför matchen mot Åseda?

– Kommer vi ut och spelar som vi kan tror jag att vi tar tre enkla poäng. Eller kanske inte enkla, men vi ska absolut ha tre poäng.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt